Големият френски режисьор Беноа Жако гостува на кино-литературния фестивал Синелибри“.

...
Големият френски режисьор Беноа Жако гостува на кино-литературния фестивал Синелибри“.
Коментари Харесай

Режисьорът Беноа Жако показа три своя филма на Синелибри“

Големият френски режисьор Беноа Жако гостува на кино-литературния фестивал „ Синелибри “. „ Ева “, „ Сбогом, кралице моя “ и „ Вила Амалия “ са трите заглавия, които звездата на европейското кино показа пред българската аудитория. Беноа Жако даде и особено изявление за Българска национална телевизия.

В неговите филми всичко стартира поради красивите дами. Беноа Жако избира историите едвам откакто е избрал лицата, с които да ги опише. Избел Юпер, Катрин Деньов и Даян Кроюгер са измежду забележителните актриси, с които режисьорът ни среща от огромния екран. Над 40 кино лентата и 25 сюжета бележат пътя му в огромното европейско кино. През 2005 година става част от журито на фестивала в Кан.
Беноа Жако, режисьор: Любовта е главната тематика на моите филми. Заради нея съществуват и киното, и песните. Аз самият имам вяра в същинската обич. Но тя зависи и от времето, и от събитията. Ако те не са подобаващи може да я има, само че да си отиде. Може пък да се появи внезапно и да продължи дълго. Има толкоз доста благоприятни условия да спрегнеш глагола " обичам ".  Кино-литературният фестивал Синелибри разгласи своите награди Кино-литературният фестивал Синелибри разгласи своите награди
Тази вечер журито на Синелибри разгласи своите награди. 9 кино лентата са включени в конкурсната стратегия на кино-литературния фестивал. Вижте директното включване...

Безнадеждност, двуличие, крах и загадъчна атмосфера се преплитат с възвишените усеща в изкуството на Беноа Жако. Има ги и в трите кино лентата, включени в програмата на Синелбири.
Беноа Жако, режисьор: Не знам дали безнадеждността и любовта имат нещо общо. Когато обичаме, познаваме и щастието, и нещастието. Но от драматургична позиция нещастието постоянно е по-интересно. Когато сме щастливи, не се случва нищо друго с изключение на хубави неща. Но когато един човек е трагичен, не е по този начин.
Днес режисьорът се срещна за финален път с българската аудитория в границите на фестивала. Филмите му обаче ще бъдат в кината до 24 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР