Големият ден за пловдивския футбол дойде. Ботев и Локомотив се

...
Големият ден за пловдивския футбол дойде. Ботев и Локомотив се
Коментари Харесай

Пловдивският финал, който обещава зрелищен футбол в центъра на София

Големият ден за пловдивския футбол пристигна. " Ботев " и " Локомотив " се изправят един против различен в очакване на зрелищен дуел.

Големите противници се срещат в специфичен дуел - финала за Купата на България (тази вечер в 19.00 ч.).

Никога до момента два тима от един град, друг от София, не са играли във финала за Купата на България. Допълнителна щипка на неспокойствие доставя и мястото - Националния стадион " Васил Левски ".

" Ботев ", " Локомотив " и техните последователи са устремени да покажат пред столицата, а и пред цялата страна трогателен футбол, същинско съревнование и представление.

" За футболен град като Пловдив това е необикновено ", сподели треньорът на " Ботев " Николай Киров след трагичното класиране за финала. " Канарчетата " минаха през същински трилър след победа с 3:2 и тъждество 3:3 с ЦСКА.

" Локомотив " беше надалеч по-убедителен в полуфинала против " Септември ".

 Преди пет години
© Юлия Лазарова

Преди пет години " Ботев " одобри " Локомотив " в София поради наказване

" Финалите са непредсказуеми. Предният край го сподели (при успеха с 2:1 против " Лудогорец " през 2017 година в София). Тогава срещнахме много класен съперник. Не може да разясняваме дали някой от двата тима има по-сериозни шансове ", съобщи Киров.

" Направихме всичко допустимо, с цел да изгледаме допустимо най-вече мачове на " Локомотив ". Всеки тим има мощни и слаби страни. Ние би трябвало да се възползваме от техните слаби страни и да предотвратим мощните им. За мен е значимо по какъв начин нашият тим ще излезе и по какъв начин ще се представим ние във финала ", добави той.

Колегата му Бруно Акрапович сподели: " Много се веселя за този мач, за хората от Пловдив и към Пловдив. Виждам играчите и хората към клуба и тяхната сила. За нас тази сила е положителна. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са удовлетворени. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на назад във времето. Престижът е огромен за града и играчите. "

" Направихме доста неща, с цел да може тимът да доближи до това равнище. Залогът е купата. Ако виждам класирането, всеки ще каже, че " Ботев " е любимец. Фаворит в такива мачове обаче няма. Моят тим също има качества, в случай че не и по-големи. Това ще го покажем в мача ", съобщи той.

До момента " Ботев " е печелил Купата на България три пъти, а " Локомотив " - нито един път. Черно-белите са печелили Купата на руската войска през 1983 година, когато към този момент се организира Купа на България.

" Ботев " и " Локомотив " играха неотдавна на Националния стадион " Васил Левски " в София. Преди пет години това се наложи, откакто " канарчетата " бяха осъдени с отнемане от домакинство, само че завоюваха с 2:1 след късен поврат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР