Големият български плувец Петър Стойчев е истински феномен. Феномен с

...
Големият български плувец Петър Стойчев е истински феномен. Феномен с
Коментари Харесай

Доктор Георги Максимов: Петър Стойчев е истински феномен

Големият български плувец Петър Стойчев е същински феномен. Феномен с удивителна. Той има невероятни естествени дадености, невероятни естествени характерности, които си заслужават генетично да бъдат изследвани ". Това показа в предаването " Здравей, България " лекар Георги Максимов.

 Петър Стойчев стана първенец по извънреден метод в Антарктида
Петър Стойчев стана първенец по извънреден метод в Антарктида

" Изобщо не мислех за друго, с изключение на да победя "

" Това, което виждаме, е неповторим генетичен феномен, който е композиция от доста мощни душевен и физически характерности на тялото. Освен физическата устойчивост, която включва съвършена акомодация на нервната система към околната среда, оттова нататък е сърдечносъдовата, белодробната система, само че се изискват и невероятни душевен качества.

От студа тялото се свива, мисленето се забавя, само че той може да разпредели силите си и го прави всякога ", разяснява журналистът Ники Илиев. " Той е единственият, който излезе, стъпвайки на краката си. Останалите - с помощ.

Неговата подготовка е под душа в къщи със студената вода. Мозъкът му управлява всичко ", описа още Ники Илиев.

Плуването в ледените води на Антарктида не е имало награден фонд. Петър Стойчев е получил единствено почетен плакет от капитана на кораба.

Само след 3 месеца той ще се състезава и в Северния ледовит океан в мразовитите води край Мурманск, където ще е третото Световно състезание в ледени води.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР