Големият български актьор Вълчо Камарешев ще бъде кремиран, а траурната

...
Големият български актьор Вълчо Камарешев ще бъде кремиран, а траурната
Коментари Харесай

Извънредното положение беляза смъртта на легендарния актьор Вълчо Камарашев

Големият български артист Вълчо Камарешев ще бъде кремиран, а траурната върволица, с която негови близки, другари, сътрудници и всички, които го обичат поради незабравимите му функции в киното и театъра, ще е след края на изключителното състояние. Това заяви племенникът му Тодор Камарашев, представен от Флагман.бг.

Скръбна новина: Почина именитият артист Вълчо Камарашев

Бургазлията, който е притежател на една от огромните туристически компании в района, се е заел с погребението на именития си чичо.

„ Искаме да го изпратим както прилича, тъй като го заслужава. Ще изчакаме и щерка му Мина Камарашева, която сега е в Щатите “, сподели Тодор Камарашев.

Общоизвестен факт е, че Вълчо Камарашев е от Бургас. Роден е във Видин по чиста случайност – майка му се оказва в северния град на 12-ти септември 1937 година.

Артистът, който е любим на няколко генерации българи, е приключил междинното си обучение в Бургас, а по-късно и ВИТИЗ, в класа на проф.Филип Филипов през 1959 година.

Българският фен го познава с незабравимите му функции в театъра и киното – „ Вилна зона “, „ Тримата от запаса “, „ Войната на таралежите “ са единствено част от популярната му кариера.

Междувременно министър председателят Бойко Борисов изрече съболезнованията си към околните на Вълчо Камарашев .

Кметът на Бургас Димитър Николов също потъна в тъга поради кончината на артиста: „ Отиде си още един от знаковите артисти на България от близкото минало. Вечна му памет на Вълчо Камарашев, посветил няколко години от живота си на бургаския спектакъл. Израснал съм в Бургас от най-млада възраст и постоянно ще се считам за бургазлия “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР