Големият аржентински тенисист Хуан Мартин дел Потро заяви, че е

...
Големият аржентински тенисист Хуан Мартин дел Потро заяви, че е
Коментари Харесай

Хуан Мартин дел Потро е пред сбогуване с тениса

Големият аржентински тенисист Хуан Мартин дел Потро съобщи, че е доста евентуално скоро да постави завършек на кариерата си поради травмата в коляното, измъчваща го от години.

Стартиращият на следващия ден в родината му шампионат от ATP 250 може да е последният в кариерата му. Той получи " уайлд кард " и за конкуренцията в Рио де Жанейро по-късно този месец.

Кулата от Тандил е на 33 година Той има 22 трофеи от ATP. Най-голямата завоюва на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2009 година Бе финалист там през 2018 година Има полуфинали в Париж и на Уимбълдън, сребърен и бронзов медалист е от Олимпийски игри. Бивш №3 в света.

" Това е най-трудното известие, което в миналото съм отправял, съобщи Дел Потро, представен от международните организации. - Знам, че доста хора чакат от мен да се завърна, само че това наподобява повече на прощаване, в сравнение с завръщане. Имам силата да продължа напред, само че коляното ми се трансформира в призрачен сън. Опитах разнообразни способи на лекуване с разнообразни лекари, само че по този начин и не намирам решение. Няма по какъв начин обаче да сложа завършек на кариерата си без да се сбогувам уместно и шампионатът в Буенос Айрес е допустимо най-хубавото място това да се случи. "

" В идващите седмици ще забележим какво ще се случи, само че дано да е ясно, че желая да продължа живота си като човек на 33 години и без болежка. Решението е мъчно, само че просто желаех да изясня нещата ", добави той.

Хуан Мартин дел Потро игра за финален път през юни 2019 година След това претърпя четири интервенции.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР