Големият актьор Кърк Дъглас, познат ни най-вече от култовата роля

...
Големият актьор Кърк Дъглас, познат ни най-вече от култовата роля
Коментари Харесай

Катрин Зита-Джоунс с деколте до пъпа пред 103-годишния си свекър СНИМКИ

Големият артист Кърк Дъглас, прочут ни най-много от паметната роля на Спартак във кино лентата на Стенли Кубрик, през днешния ден навършва 103 години.

 Кърк Дъглас

Преди месец синът му - седемдесет и пет годишният артист и притежател на Оскар Майкъл Дъглас показа, че този път ще откликне на молбата на татко си за непретенциозно тържество, откакто през миналите години е провел обилни празненства по случай стотния му празник, както и за 101-вата и 102-ата му годишнини.



Той пусна само във фейсбук фотография, на която са двамата, а посланието е ясно:

"Честит рожден ден, баща! Ти си жива легенда и фамилията ти изпращаме цялата обич в сърцата ни! "

 Кърк Дъглас беше изведен на сцената от снаха си, актрисата Катрин Зита-Джоунс

Съпругата на Майкъл и обичана снаха на Кърк – Катрин Зита-Джоунс разгласява в обществените мрежи фотография и обръщение с рожденика.

„ Този човек на коляното ми е на 103! Честит рожден ден, баща! Обичам те с цялото си сърце “, написа тя с обич на общата им фотография.



Кърк Дъглас, който е наследник на съветски имигранти от еврейски генезис, стартира кариерата си като сценичен артист, само че му се постанова да приключи за известно време, тъй като се записва в армията и става част от екипажа на подводница по времето на Втората международна война.

Когато се завръща в Америка след войната, стартира и филмовата му кариера.

Първата му номинация за „ Оскар “ е през 1949 година за кино лентата „ Шампион “.

Актьорът получава още две номинации – през 1952 година и 1956 година, само че взема статуетката едвам през 1996 година за цялостния си принос към киното.

Най-известният му филм е историческият епос „ Спартак “, който излиза през 1960 година и печели три награди „ Оскар “.

Режисьор на кино лентата е Стенли Кубрик, а сценарист е включеният в черния лист на Холивуд Далтън Тръмбо, който е бил упрекнат по отношение на комунисти.

През 1954 година Кърк Дъглас се дами за Ан Байдънс, с която е дружно и до през днешния ден.

Съпругата му е родена през 1919 година година и това лято навърши 100 години. Двамата имат четири деца. Най-известният им наследник е артистът Майкъл Дъглас.

През 1999 година Американският кино институт включва Дъглас под номер 17 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото Холивудско кино и е един от двамата останали живи артисти в този лист. Другият е Сидни Поатие.

Той е един от последните живи основни артисти от Златната епоха на Холивуд!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР