Големия брой полети на авиокомпанията е ключов за поддържането на

...
Големия брой полети на авиокомпанията е ключов за поддържането на
Коментари Харесай

Ryanair намалява ръчния багаж

Големия брой полети на самолетната компания е основен за поддържането на ниските цени на Ryanair.

Още по тематиката
Lufthansa желае да купи самолетите за дълги полети на Air Berlin

Голям интерес към активите на банкрутиралата немска авиолиния
30 авг 2017
Летище София с следващ рекорден растеж през юли

Около 42% е нарастването на броя на пасажерите за седемте месеца на годината, като те към този момент надвишават 3.7 милиона
14 авг 2017
Wizz Аir усилва размера на безплатния багаж

Промяната влиза в действие от 29 октомври
19 юли 2017

От самолетната компания изясняват новите условия със забавянията на полетите заради прекалено огромния брой чанти, които пасажерите взимат със себе си на борда на самолета.Нискотарифният авиопревозвач Ryanair лимитира ръчния багаж при полет до един на всеки пасажер. От самолетната компания изясняват новите си пътнически условия със забавянията на полетите, които се получават вследствие на прекалено огромния брой чанти, които пасажерите взимат със себе си на борда на самолета, с цел да избегнат чакането за чекиран багаж, оповестява Financial Times. Досегашната политика на превозвача включваше превозването на 2 броя ръчен багаж гратис.

" Средният брой на пасажерите в самолетите ни е 182 души, а огромна част от тях носят по два броя ръчен багаж, което затруднява поемането им в кабината на самолета и надлежно забавя качването и слизането на пасажерите от и на транспортното средство ", изясни основният маркетингов шеф на Ryanair Кени Джейкъбс в изявление за Bloomberg. " Някой ще би трябвало да се откаже от нещо ", прибавя той.

Пътниците няма да заплащат в допълнение

Въпреки че промени в багажната политика на основаната в Дъблин самолетна компания ще влязат в действие от 1 ноември, Ryanair въпреки всичко резервира опцията пасажерите да вземат на борда два броя ръчен багаж, при изискване че заплатят сумата от 5 паунда за услугата priority boarding, която се купува по интернет дружно с билета и включва качване с преимущество с изключение на опцията за спомагателен ръчен багаж в кабината на самолета.

Пътниците също по този начин ще могат да вземат два броя ръчен багаж на самолетите, при изискване че чекират по-големия от тях. Освен това от превозвача понижават цената на огромния чекиран багаж от 35 евро до 25 евро на брой и усилват оптималното му възможно тегло от 15 до 20 кг. Това е самобитна отплата за пасажерите, която ще коства на самолетната компания към 50 млн. евро годишно.

25 минути в бокса

В основните за самолетните компании месеци от края на летния сезон броят на полетите е максимален и надлежно забавянията са най-сериозни. До огромна степен това се дължи на 25-те минути техническо закъснение, които всеки от самолетите на Ryanair прекарва на несъмнено летище, преди да предприеме идващия си полет. Забавянията на пасажерите изяждат точно това техническо време, което е належащо на самолетната компания, с цел да поддържа огромния си брой полети, които от своя страна са нужни за поддържането на ниските цени, на които самолетната компания разчита.

Превозвачите се изравняват

Предприетите от Ryanair промени от ден на ден приближават ирландската самолетна компания до конкурентната й ЕasyJet, която е лимитирала ръчния багаж на клиентите си до един брой и изисква от пасажерите да поберат всевъзможни други по-малки чантички и кутии в по-големия ръчен или чекиран багаж, преди да се качат на борда. Базираната в Англия EasyJet предходната седмица вкара и нова алтернатива " hands-free ", която разрешава на клиентите на самолетната компания да избегнат забавянето при проверяването на багажа от защитата против авансово възнаграждение от 4 евро за инспекция единствено на чантите.

Другият нискотарифен авиопревозвач - Wizz Air, съобщи през юли, че ще отстрани политиката си за таксуване на ръчния багаж от сред 10 и 35 евро за чанти със общоприет размер. От 29 октомври пасажерите на компанията ще могат да носят до два броя ръчен багаж в кабината на самолета, без в допълнение да заплащат за това.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР