Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на

...
Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на
Коментари Харесай

Денят на снега ще бъде отбелязан през уикенда със събития в планините

Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на снега. Събитието е в събота, като програмата включва безвъзмездни уроци, надпревари и атрактивни демонстрации.

Празникът на Витоша ще стартира след 10 ч., като всички деца до 14-годишна възраст ще могат да употребяват кабинковия въжен превоз от Симеоново до х. " Алеко " против въжен превоз карта на цена 1 лев при депозит от 5 лв..

Централно място в програмата и тази година ще заеме спускането с колела. Надпреварата ще стартира в 11.30 ч. от плаца пред х. " Алеко ", а финалът е пред долната станция на Романския въжен превоз. Трасето е с дължина 800 метра, има голям брой виражи и дава благоприятни условия за трикове.

Състезателната стратегия включва още съревнования по ски алпинизъм, успореден слалом и ски тичане, като записването на участниците стартира в 10 ч. пред х. " Алеко ". В допълнение ски учители ще оказват помощ гратис на искащите да покачат уменията си.

" За пета поредна зима " София - евростолица на спорта " провежда този състезателен празник и задачата ни е да забележим повече хора в планината, на чист въздух измежду природата. Тази година в календара от събития сме планували над 20 интензивности във и към Витоша, с цел да имат столичани и гостите на града повече благоприятни условия за деен живот, спорт и туризъм ", съобщи заместник-председателят на самодейността " София - европейска столица на спорта " Анатоли Илиев.

 Денят на снега ще бъде маркиран през уикенда със събития в планините
© Sofia 2018

И тази година начинаещите ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които Боровец и експертите от ски учебно заведение " Бороспорт " ще провеждат на писта " Рила ". В събота дневните карти за деца от 7 до 13 година ще бъдат на цена от 1 лев.

Децата ще могат да усетят тръпката на ски слалома и спортния дух по време на конкуренцията на особено обособеното трасе до влек " Иглика ". Слаломът стартира в 11 ч., а в надпреварата могат да се включат деца на възраст до 13 година, като записването е в Adventure Center Borosport до 10 ч. на 18 януари.

Към празника ще се причислят представители от " Българска асоциация по ски свободен и рисков жанр ", които ще провеждат игра за търсене на богатство, където със специфичен апарат ще показват по интерактивен метод по какъв начин се откриват хора, затрупани от лавина.

Празникът в Банско ще бъде маркиран в неделя, като програмата стартира след 10 ч. на Бъндеришка поляна. През деня въжен превоз картата за деца на възраст до 12 години ще бъде 1 лев, а дейностите включват слалом, втурване с туби по снега и други игри. Няколко дни по-късно Банско ще одобри три старта от Световната купа по ски за дами.

Още хрумвания за събития, които да посетите с децата, четете тук.

Световният ден на снега се отбелязва в 48 страни и е отдаден на желанието на хората да живеят интензивно, да спортуват, да се отдават на физически занимания и да се любуват на страстите, които дава зимата. Целта е да се стимулират децата сред 4 и 14 години да се срещнат и да заобичат зимните спортове и занимания. Тази зима предстоящите участници са над 900 000, а мотото е " Открий, забавлявай се, изживей ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР