Големите технологични платформи са подобрили усилията си за борба с

...
Големите технологични платформи са подобрили усилията си за борба с
Коментари Харесай

Габриел и ЕС искат повече усърдие от интернет гигантите срещу дезинформацията

Големите софтуерни платформи са подобрили напъните си за битка с дезинформацията, само че би трябвало да създадат повече , да са по-усърдни против подправените вести , съобщи еврокомисар Мария Габриел на конференция в Брюксел.

Гугъл, Twitter, Фейсбук, Mozilla и комерсиалните асоциации, представляващи рекламната промишленост, подписаха саморегулиращ се кодекс за битка с дезинформацията . " Подписалите към този момент започнаха да ползват кодекса на практиката, само че към момента има доста недостатъци ", изясни Габриел.

Сред минусите, комисар Габриел уточни неналичието на общо европейско използване на някои начинания, неналичието на принадлежности, предоставящи права на потребителите и неналичието на бистрота за реклами с политическа цел .

Европейски Съюз декларира, че до момента в който американските интернет колоси би трябвало да се борят повече с дезинформацията и в случай че напъните им са незадоволителни , може да ги чакат регулации .
 Европейска комисия се гордее с най-строгите и съвременни правила за отбрана на данни в света
Европейска комисия се гордее с най-строгите и съвременни правила за отбрана на данни в света

Видимите и позитивни резултати - над 95 000 тъжби от жители

Европейски Съюз желае да предотврати злоупотребата от трети страни със обществени медийни платформи , които биха се пробвали да се намесят в изборите, като Русия се показва за главен източник на дезинформация в Европа .

" Много от тези начинания са лимитирани до редица държави-членки. Нека бъдем ясни: подправените вести не знаят граници ", изясни Мария Габриел.

Twitter към този момент блокира подправени сметки и ботове, като приоритизира битката против " зловредни играчи ", само че Европейската комисия желае да знае повече, по какъв начин това ще спре " непрекъснатите снабдители на дезинформация " да разпространяват своите туитове, разяснява АП.

Twitter изяснява, че продължава да работи в тясно съдействие с Европейската комисия за справяне с дезинформацията , в това число актуализиране на политиката за подправени сметки, възстановяване на инструментите за разкриване на злонамерени дейности и даване на повече благоприятни условия на потребителите да оповестяват за операции , в това число сигнализиране за подправени сметки.
 Как да се имунизираме против дезинформацията?
Как да се имунизираме против дезинформацията?

Създаваме игра с дезинформация, обясняваме, имаме вяра на държавното управление и се " имунизираме "

Коментарите на Комисията идват ден откакто Фейсбук изясни, че стяга условията за политически реклами в Европейски Съюз и изисква от купувачите да потвърдят самоличността си и да ги прибавят в обществен списък, който дава подробна информация за това, кой е платил за рекламата и до какви хора е достигнала .

Еврокомисарят по сигурността Джулиан Кинг приветства ограниченията на Фейсбук, само че съобщи, че компанията би трябвало да даде по-добър достъп до своите данни .

Кинг изясни, че би трябвало да се разширят напъните за работа с самостоятелни проверители на обстоятелства в целия Европейски Съюз , вместо единствено в седем държави-членки сега.

" Свършена е доста работа, само че ни чака още доста ", разяснява еврокомисар Мария Габриел.

" Не е време за теории ", Мария Габриел се бори с дезинформацията

За да подсигурява информацията, Европейска комисия основава самостоятелна мрежа на проверители на обстоятелства

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР