Големите технологични компании разочароваха с отчетите си, но това не

...
Големите технологични компании разочароваха с отчетите си, но това не
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: В очакване на 4% лихва в САЩ

Големите софтуерни компании разочароваха с докладите си, само че това не попречи на Уолстрийт да завърши октомври с покачване. Почти всички компании в показателя S&P 500 регистрират растеж през предходната седмица, като по този метод показателите съумяха да компенсират разочароващото показване на водещите акции.

Meta, Amazon и Alphabet оповестиха утежняване на резултатите си, което сигурно е знак и за идните стопански проблеми. Ръстът на корпоративните облаги към този момент е доста слаб. Той се задържа на позитивни равнища единствено с помощта на петролния бранш. Ако се изключат тези компании, това ще е второто следващо тримесечие на спад на облагите на годишна база.

Лихвената политика ще остане на фокус и през тази седмица, като наред са Федералният запас на Съединени американски щати и Централната банка на Англия. И от двете институции се чака доста покачване на лихвите от 75 базисни пункта.

Сред вложителите нарастват упованията за идно понижение на темповете, откакто в Съединени американски щати се чака лихвата да стане 4%. Това е най-бързото покачване и при високата задлъжнялост в страната, занапред ще има още отражение върху стопанската система.

Данните за пазара на труда и бизнес климата в Съединени американски щати и в Европа ще са идващият акцент на седмицата, като най-важните данни са за безработицата оттатък Атлантика. Прогнозите са за леко покачване на индикатора през октомври, само че въпреки всичко ще остане на рекордно ниски равнища. Американската стопанска система към момента не усеща рецесията, което значи, че ще продължи повишението на лихвата и евентуално покачването на $ и спада на акциите ще се възобнови по-късно през ноември-декември.

* Прогнозата е на Цветослав Цачев, основен капиталов съветник в Елана Трайдинг, и не съставлява съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР