Големите търговски вериги вече продават половин килограм хляб „Добруджа“ за

...
Големите търговски вериги вече продават половин килограм хляб „Добруджа“ за
Коментари Харесай

Кило хляб удари петарка!

Големите търговски вериги към този момент продават половин кг самун „ Добруджа “ за 2,50 лева Малко по-евтин, само че и с по-голям грамаж, е типовият.

За скока на цената на насъщния предизвестяват производители от седмици.

“Ако не получим обезщетения за ел. силата за месец май, за идния месец юни, отплата за новата цена на газа, както и започване на диалози за отпадане на Данък добавена стойност - рискуваме България да остане без самун в някои райони”, съобщи в студиото на “Здравей, България” Марияна Кукушева от Национален браншови съюз на хлебарите.

“Не знаем разноските, които през днешния ден имаме, какви ще бъдат утре”, сподели тя и предвижда още повишаване на цената на хляба.

От сектора желаят допустимо най-бързо да получат гаранции за обезщетения за тока и газта, както и диференцирана ставка за главните хранителни артикули. В противоположен случай гладът ще се настани трайно в нашето общество, предизвести Кукушева.

Тя не има вяра да има таван в цената на газа и дефинира този вид изявления като популистки.

Според шефа на дребен завод за хлебни произведения Росен Иванов, цената на хляба би трябвало да се увеличи с 20-25%, с цел да продължат производителите работа.

“Ел. силата скочи с към 150%, брашното с към 30%, олиото с към 100%. Всичко това постанова ние да повишим цената”, изясни Иванов.



Това са цените на хляба от през днешния ден. За на следващия ден никой не знае
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР