Големите студове от миналата седмица си отиват и ще се

...
Големите студове от миналата седмица си отиват и ще се
Коментари Харесай

Стопля се за Разпети петък

Големите студове от предходната седмица си отиват и ще се стопли за Разпети петък. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев, написа Телеграф.

Днес и на следващия ден температурите ще бъдат с няколко градуса по-високи, посочи той.
Хладно
Въпреки това в неделя в късния следобяд още веднъж ще захладнее в Западна България. Там ще продължат и валежите от дъжд, добави климатологът. В източната част от страната чадър ще ви би трябвало в понеделник и вторник. Максималните температури през днешния ден и на следващия ден ще бъдат сред 9 и 15 градуса, а минималните ще са позитивни – от 0 до 5. Единствено в някои котловинни региони живакът ще падне до минус 1 градус. Ще остане сравнителни хладно до сряда.
Скок
Температурите ще скочат в четвъртък. От Велика сряда към Разпети петък те ще се покачват, като оптималните ще доближат 12-18 градуса. Най-топло ще бъде в Пловдив и Велико Търново, където термометрите ще ударят 17-18 градуса. В София ще бъде сред 12 и 13 градуса. Ще бъде дъждовно, само че няма да вали непрестанно. Времето към Великден ще е изменчиво. Най-съществено стопляне ще се усети в деня преди Възкресение. В съботния ден температурите ще превишат 17 градуса, само че ще продължи да вали.

На Великден ще бъде разнообразно, релативно топло, с естествени температури за сезона, изясни проф. Рачев. Следобед в неделя ще вали. Максималните температури тогава ще са сред 11 и 17 градуса, а минималните – сред 4 и 9 градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР