Големите спортни първенства през тази година тепърва предстоят. Но подготовката

...
Големите спортни първенства през тази година тепърва предстоят. Но подготовката
Коментари Харесай

Една шампионска тренировка на…поляна

Големите спортни шампионати през тази година занапред предстоят. Но подготовката на някои от най-изявените ни спортисти към този момент стартира. В последните години измежду хората, които ни радват с триумфите си на най-големите спортни конгреси, са параолимпийците Даниела Тодорова и Ружди Ружди. Но къде първенците упражняват, с цел да носят медали за страната ни- описват Христина Христова и операторът Иван Янев.

Намираме параолимпийците ни Даниела Тодорова и Ружди Ружди на лагер в Павел баня. Тренират за идващото огромно първенство- през ноемрви Световното в Дубай. И тази година обаче се приготвят тук -на тази поляна. Спортна база измежду природата, както споделят, на която каляват и тялото и духа си.

Даниела Тодорова: Въпреки метеорологичните условия, студа на -10 градуса, горещото време на 40 градуса, упражняваме непрекъснато тук. Животни се разхождат към нас. Абе занимателно ни е общо взето. Ружди Ружди: Нямаме база, нямаме специфични места, където ние, на инвалидни колички можем да упражняваме. Даниела Тодорова: Другите страни имат зали, където да упражняват и на тях това им оказва помощ, само че не ги калява, както нас. Радостин Тодоров - треньор: Ружди има лична дребна зала в Глоджево. Там той тренира, аз го следя по " Скайп " всеки ден, с цел да не пропусне нещо от тренировката. С Даниела, тъй като тя е моя сестра, упражняваме в Казанлък, в нейния гараж.… и по този начин се приготвяме от 10-12 години.
Години, в които тези спортисти са носили медали за страната ни. Години, в които неведнъж са чували обещания за по-добри условия за трениране.
Радостин Тодоров:Проектът въпреки всичко малко или доста изисква съществени финансови средства и до в този момент нямаме такива съществени оферти или планове, по които да се работи…
Тези хора са потвърдили, че макар превратностите на ориста, можеш и от най-невъзможната обстановка да излезеш победител. Шампионите са първенци на всички места, пък и в случай че ще и на поляна да коват триумфите си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР