Големите работодателски организации се обявиха срещу новия бюджет за 2019

...
Големите работодателски организации се обявиха срещу новия бюджет за 2019
Коментари Харесай

Работодателите не одобряват проекта на държавния бюджет за 2019 г.

Големите работодателски организации се оповестиха против новия бюджет за 2019 година по време на тристранния съвет за съдействие. Основният мотив на бизнеса е, че решението за по-високите приходи и повдигането на оптималния застрахователен предел е взето без държавното управление да се съобрази с мнението на работодателите.

С обща позиция излезе ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. По думите му, решението за повдигане на минималната работна заплата от 1 януари до 560 лв., както и повдигането на оптималния застрахователен приход от 1 юли до 3000 лв., е взето без да се дискутира с работодателите. Домусчиев заподозря, че държавното управление е договорило текстовете със синдикатите.

От КТ " Подкрепа " отхвърлиха тази теза и оповестиха, че поддържат предлаганите бюджети. Оттам обаче възразиха против замразяването на помощите за безработица и втората година на майчинството. Председателят на " Подкрепа " Димитър Манолов също по този начин посочи, че синдикатът се отнася " със благосклонност " към бюджета на Здравната каса, само че предизвести ръководещите, че заложените текстове могат да основат проблеми в бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР