Големите проблеми в Ботев Пловдив около строежа на стадион Христо

...
Големите проблеми в Ботев Пловдив около строежа на стадион Христо
Коментари Харесай

Ботев Пловдив иска да продължи възраждането си срещу коравия Септември

Големите проблеми в Ботев Пловдив към градежа на стадион „ Христо Ботев “ и раздялата с Тодор Неделев не оказаха отрицателно въздействие при гостуването на Черно море и „ канарчетата “ завоюваха значимия мач на „ Тича “. Отборът изглеждаше обединен и с ясната мисъл, че напрегнатите дни са останали на назад във времето.

Може би в точния миг непредвиден воин блесна за Ботев. Вратарят Хидайет Ханкич избави тима със серия от невероятни спасявания и сподели, че силата на тима не е единствено в предни позиции. Австриецът обаче не пропусна да покаже своята невзискателност след невероятния мач:

„ След гостуването на Левски това беше най-тежкият мач, който имахме. Работихме добре и справедливо победихме. Тошко е легенда на Ботев и ще ни липсва ужасно доста. Показахме обаче, че има живот и след Тодор Неделев в клуба. Трябва да работим доста крепко и да продължим да гоним задачите си. Искам да имам колкото се може повече „ сухи “ и да носим победи за клуба “, съобщи Ханкич за предаването „ Преди кръга “ по DIEMA SPORT .

Победата над Черно море смъкна малко от напрежението, което бе в клуба. Бързо обаче идва идващия мач, който също няма да бъде по никакъв начин лек. Септември последователно набира скорост и успеха над Берое сподели, че Светослав Петров може да развие капацитета на своите момчета. Статистиката е на страната на пловдивчани, като последната победа на Септември над Ботев е през 1998-а година с 2:0.

„ Със сигурност, когато тимът побеждава настроението е приповдигнато и се работи по-добре, само че за положително или за неприятно във футбола след една седмица два идващ мач и, в случай че не си съсредоточен и мобилизиран, и загубиш, всичко се връща от начало. Ние, с цел да израстваме, би трябвало да бъдем на нужното равнище и да запазим тази централизация. Надявам се тази победа да бъде повратната точка и да стартираме да играем с по-голямо успокоение и самочувствие “, съобщи Петров след триумфа над старозагорци.

В лагера на „ канарчетата “ обаче би трябвало да останат съсредоточени и да накарат своите почитатели колкото се може по-бързо да не помнят за раздялата с Тодор Неделев.

„ Имахме доста тежка седмица. Трудна за управлението и за футболистите, и за почитателите. Имаше доста страсти, само че сме щастливи, че спечелихме тези три точки. Където и да отиваме, против който и да играем, задачата е една – да побеждаваме. Можем да погледнем малко по-смело към седмото място, тъй като почитателите заслужават най-хубавото – мачовете в Европа. Тодор е най-хубавият футболист, който аз съм упражнявал досега. Като татко и човек разбирам избора му. Той имаше опция да избира. С оглед на това, което му се случи през последните две години, разбирам неговото решение. Клубът му даде варианти и той избра. Не можем да се борим с Лудогорец финансово. Важно е бъдещето. Тодор Неделев е едно от най-големите имена в българския футбол, само че животът продължава “, показа треньорът на Ботев – Бруно Балтазар, след успеха над Черно море.

Срещу Септември Ботев за първи път ще има шанса да запише трета поредна победа. Младият столичен отбор обаче не е за подценяване и сподели, че може да сътвори проблеми на всеки един тим.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР