Големите предизвикателства пред основния ремонт на улиците в Монтана тази

...
Големите предизвикателства пред основния ремонт на улиците в Монтана тази
Коментари Харесай

Кметът на Монтана показа основния ремонт на 4 улици /снимки/

Големите провокации пред главния ремонт на улиците в Монтана тази година са спомагателните действия, които би трябвало да бъдат осъществени в прилежащите региони, съобщи кметът Златко Живков.
Днес той показа приключената реорганизация на улица „ Неофит Бозвели” и я дефинира като комплицирана за осъществяване. В продължение на дължината й от 720 метра строителите не са разполагали с ясна информация за съществуващия под земята кадастър. Оказва се, че под „ Неофит Бозвели” минават три водопровода, в това число този, които зарежда централните фонтани на Монтана с вода от язовир Огоста. Извършена е замяна и на 100 метра от канализационната мрежа, както и десетки спомагателни усъвършенствания. На улицата се намират две професионални гимназии и една детска градина. По продължение на цялото разстояние са построени нови тротоари с защитни парапети, 2 повдигнати пешеходни пътеки. В региона са направени паркинги. Предстои да бъде издигната подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.
Заедно с улица „ Неофит Бозвели” е приключен и главният ремонт на три по-малки улици, в зоната на жандармерията. Това са „ Граф Игнатиев”, „ Братя Миладинови” и „ Гривица”. Инвестицията общо за четирите улици е 540 000 лв., посочи Живков.
Той съобщи, че към този момент е завършена и годишната задача за настоящ ремонт. За него бяха избрани 324 000 лв. в бюджета. Средствата са изразходвани за поправки на асфалтова настилка главно в ж.к. „ Младост”, където следва огромна реорганизация, с напълно нов план на бул. „ Арнолди”.
До края на месеца би трябвало да бъде изработен и главният ремонт на ул. „ Вапцаров”, която е метод към три квартала – „ Пъстрина”, „ Изгрев” и „ Мала Кутловица”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР