Големите предизвикателства пред МВФ през следващото десетилетие ще са цифровизацията

...
Големите предизвикателства пред МВФ през следващото десетилетие ще са цифровизацията
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева в специално интерво за Мениджър: „Ниски за дълго“ ще е мотото на 2020 г.

Големите провокации пред МВФ през идващото десетилетие ще са цифровизацията на паричните системи, новите така наречен макро-критически фактори - климатични опасности, неравноправие и корупция, както и адаптирането на институцията към геополитическите трендове и измененията в структурата на международната стопанска система. Това заяви Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ, в особено изявление за списание „ Мениджър “. Тя акцентира, че институцията, която управлява е вярна на своя мандат да подсигурява стабилността на международната стопанска система и в това време непрекъснато да еволюира в синхрон с изменящите се действителности в света.

Прогнозите на фонда сочат слаб растеж на международната стопанска система от 2,9% до 3,3 на 100 за 2020 година „ Скромен прогрес, само че въпреки всичко трендът е прогресивен “, разяснява Георгиева. Според нея международната стопанска система се нуждае от понижаване на несигурността, която вреди на вложенията и растежа. „ Това значи да работим дружно за превъзмогване на най-неотложните провокации — от изменението на климата и напрежението в търговията, до хакерските атаки и прането на пари “, акцентира тя

Мотото на 2019-а “ниски за дълго ” ще продължи да господства и през тази година, счита още една от най-влиятелните дами в света. „ Макар да го използваме най-много във връзка с лихвените проценти, той е използван и за продуктивността на труда, за Брутният вътрешен продукт и за инфлацията. Особено обезпокоителен е анемичният растеж на продуктивността на труда в изискванията на всеобхватни софтуерни промения. Той спъва повишението на приходите и на стандарта на живот. Комбинацията му с растеж на неравенството и в някои случаи — с корупция, създава токсичен коктейл, извънредно вреден както за обществото, по този начин и за развиването на стопанската система “.

Цялото изявление с Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ, може да прочетете в новия брой на списание „ Мениджър “, който към този момент е на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР