Големите партии в този парламент отказаха да работят по темите

...
Големите партии в този парламент отказаха да работят по темите
Коментари Харесай

Манолова: Големите партии отказаха да работят по законите, важни за хората

Големите партии в този парламент отхвърлиха да работят по тематиките и законопроектите, които са значими за хората. Законът за частния банкрут, Законът за колекторските компании и другите закони, които са значими за хората, останаха на „ трупчета “, с цел да може Народното събрание да „ тупа топката “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред бТВ тази заран.

На съвещание на Комисията по околната среда и водите през вчерашния ден представихме нашия законопроект за промени в Закона за ВиК. Предлагаме плануваното от следващата година покачване на цената на водата с 30 % да бъде отсрочено с една година. Големите партии обаче отсрочват приемането му с процедурни хватки, добави Манолова.

Тя акцентира, че тази седмица управлението на Народното събрание е отказало и желаното от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ чуване на столичния кмет Йорданка Фандъкова и управлението на „ Топлофикация София “ по отношение на сметките на хората за парно и топла вода.

От есента сметките ще набъбнат стремглаво, а се оказва, че в продължение на години „ Топлофикация София “ не е направила нужните вложения, за които има заделени средства, за да не замърсява въздуха. Сега столичани ще заплащат повече за парно и топла вода и ще дишат замърсен въздух, съобщи Манолова.

Ако Българска социалистическа партия реши прибързано да върне мандата, както се чува - още на следващия ден, това слага под риск приемането на значимите за хората закони. Големите партии по този начин решиха времето, че нито да има правосъдна промяна, нито да има поддръжка за хората в навечерието на тежка икономическа и обществена рецесия. Времето би трябвало да стигне най-малко за актуализация на бюджета, безапелационна бе тя.

Очаквано, има неуспех на третия мандат, както имаше неуспех и на първия мандат и отговорността тук е на огромните партии, които са получили мандат. Казахме ясно, че третият мандат има късмет, в случай че има предварителни диалози сред партиите отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това беше и мнението на Демократична България, само че от Българска социалистическа партия високомерно отхвърлиха да водят такива диалози. Това минира опцията да има договаряния чисто механически къде да отиде мандатът, с цел да получи поддръжка, съобщи Манолова в отговор на въпрос за реализирането на третия мандат.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР