Големите компании заедно с гражданите и бизнесът в София плащат

...
Големите компании заедно с гражданите и бизнесът в София плащат
Коментари Харесай

НАП изненада с тази новина за София

Големите компании дружно с жителите и бизнесът в София заплащат 68% от всички налози в страната, излиза наяве от доклад на Национална агенция за приходите за активността й. Общият размер на приходите, събрани от Национална агенция за приходите за година е над 21 милиарда лева, което е растеж с 1,846 милиарда лева (9,6%), оповестява "Труд ".

35% от тези налози са събрани от Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в София. А 33% са обезпечени от Търговско дружество „ Големи данъкоплатци и осигурители”.
Тази дирекция на Национална агенция за приходите обслужва огромните компании с доходи над 3 млн. лева или възобновен Данък добавена стойност над 2 млн. лева, както и всички банки, застрахователи, пенсионни фондове и здравноосигурителни сдружения. Повечето от тези компании също са регистрирани в София.

Още по-ясно се вижда разликата сред София и останалите огромни градове, в случай че се погледнат приходите по обособените типове налози. Близо 35% от приходите от налога върху приходите са събрани в София.

Това значи, че над 35% от всички приходи в страната са изплатени в столицата. Други 30% от налога върху приходите са платени от фирмите, обслужвани от Търговско дружество „ Големи данъкоплатци и осигурители”, като централите на доста от тях също са в София.

Същевременно съгласно данни на Националния статистически институт в София-град и в София-област живеят 1,55 млн. души, или единствено 22% от популацията на страната. Оказва се, че високите данъчни доходи в столицата се дължат освен на огромния брой на жителите в града, а и на по-високите заплати по отношение на останалите обитаеми места в страната.

Финансовите резултати на бизнеса съществено се усъвършенстват. Общият размер на заявената облага на компаниите в страната за година е 22,8 милиарда лева, което е растеж с 2,527 милиарда лева (12,5%).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР