Големите китайски атомни промишлени предприятия заявиха, че ще се справят

...
Големите китайски атомни промишлени предприятия заявиха, че ще се справят
Коментари Харесай

Китайските атомни компании са уверени в своите възможности

Големите китайски атомни промишлени предприятия обявиха, че ще се оправят с американските ограничавания за експорт на нуклеарни технологии, наблягайки, че глобите няма да се отразят на плана за атомна електроцентрала във Англия. Китайски анализатори обявиха в неделя, че държавните китайски атомни предприятия „ не са като ZTE " и няма да бъдат наранени толкоз от американските наказания, а администрацията на Доналд Тръмп лишава опцията на атомните компании от Съединени американски щати да стъпят на китайския пазар, предава bulgarian.cri.cn.

Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC) и Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) дадоха отговор на заканите на Тръмп за внезапното ограничение на износа на цивилен атомни технологии от Съединени американски щати. В четвъртък „ Ню Йорк Таймс " писа, че администрацията на американския президент е оповестила смесени предизвестия за сигурност заради дългогодишните недоволства, че Китай продължава да краде от атомните технологии на американските компании в интерес на китайските държавни компании. Съединени американски щати обявиха, че Китай интензивно следва техните атомни технологии и има за цел да ги отклони за военна приложимост в подводницата си трето потомство, в създаването на самолетоносачи с нуклеарно гориво, както и модулни реактори и плаващи атомни електроцентрали, които да се употребяват в Южнокитайско море, заяви CNN в петък.

От CGN обявиха в Уейбо (китайския Туитър), че не схващат дали обвиняванията на Съединени американски щати са основани на потвърдени обстоятелства или правосъдно решение, което към този момент е влезнало в действие. Но и в двата случая „ те всички са безпочвени " и CGN „ си резервира правото да предприеме правосъдни дейности, с цел да отбрани законните си ползи ".

Гражданските и военни атомни технологии употребяват разнообразни стандарти и е невероятно и нереалистично за Китай да ускори военните си нуклеарни планове посредством китайско-американските атомни корпорации, сподели Сун Джунпин, боен специалист и ефирен водещ. „ Заявлението на Съединени американски щати е следващото деяние, което разпространява „ теорията за опасност от Китай " и е изцяло безпочвено. Без американския импорт Китай ще продължи да си сътрудничи с сътрудниците от Франция и Русия, а администрацията на Тръмп само стопира опциите за американските атомни компании да стъпят на китайския пазар ", сподели Сун Джунпин пред Глобъл Таймс.

„ CGN и CNNC не са като ZTE. Те са самостоятелни, тъй че няма да са обект на напън. ", съобщи атомен специалист, пожела анонимност, добавяйки, че те би трябвало да приготвят авариен проект, в случай че американските ограничавания окажат въздействие върху китайското съдействие с други страни.

От CGN обявиха също, че съдействието в построяването на атомната централа във Англия няма да бъде наранено. „ Текущият план във Англия не употребява американски технологии и китайският експорт на атомни технологии е под непоколебим надзор. Ние ще продължим да подтикваме атомния план в Обединеното кралство дружно с нашите сътрудници. ", обявиха в Уеобо от компанията.

Двете водещи китайски атомни предприятия интензивно разпространяват нуклеарния реактор трето потомство „ Хуалун -1 " измежду клиентите си в чужбина
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР