Големите изравнителни сметки за парно, които получиха в края на

...
Големите изравнителни сметки за парно, които получиха в края на
Коментари Харесай

Кашата със сметките за парно в София - заради различно изравняване

Големите изравнителни сметки за парно, които получиха в края на август главно столичани плащащи на равни месечни вноски, са поради другите интервали на равнене на потребената действително сила за предишния отоплителен сезон и планирано начислената и платена в досегашните фактури и на изравняването на идентичните заплащания по планирана и след това по действителна консумация. Това стана ясно от отговори на общинската " Топлофикация София " на въпроси на Mediapool.

От сдружението отхвърлят да имат проблем с билинг системата, която е въведена през месец март 2020 година като последния модул от ERP SAP система за цялостна поддръжка на ютилити компанията.

От обясненията се схваща, че откогато е въведено заплащането на равни месечни вноски преди повече то 10 години интервалите са разнообразни и са упорствали те да бъдат изравнени, само че това не е станало. Досега обаче не е възниквал проблем с големи суми, дължими от клиентите, защото не е имало случай на подобен голям спад на цената на природния газ и на топлинната сила, както това стана от 1 април 2020 година Отделно общинската компания трябваше да връща пари от намаляването на цената на топлинната сила със задна дата от август 2019 година

Проблемът е основан от това, че топлинните счетоводители като засичат топломерите след прекъсването на праното регистрират интервала от 1 май на миналата година до края на април същата година. Например 01.05.2019 – 30.04.2020 година Според данните на уредите се пресмята разликата сред начислените планирани количества съгласно потреблението предходния отоплителен сезон, умножават се по настоящите в регистрирания интервал цени на парното и се получават действително дължимите суми от потребителите – допълнително или по-малко от платените от тях за предишния интервал.

При хората, предпочели по-удобните по принцип равни месечни вноски, обаче срокът за засичане е 1 август на миналата година – края на юли актуалната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР