Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и

...
Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и
Коментари Харесай

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски са единствено част от изненадите в „ Blagoevgrad Blues & Jazz ”2018. Четвъртото издание на фестивала ще се организира на 30 и 31 март от 19.00 часа в зала „ Пейо Яворов “. Билети, ще могат да бъдат закупени, от касата на залата.

Един от най- известните женски гласове на джаз музиката Йълдъз Ибрахимова ще показа една неповторима палитра от песни. Родената в Силистра българска изпълнителка от турски генезис, извършва български, турски и цигански фолклорни песни, съветски романси.

Дебютът ѝ като джаз певица е в известния по това време столичен джаз клуб „ Операта “ с квартета на Марио Станчев. Пред публиката я показва известният наш джаз-пианист, водач на групировката. Първата ѝ огромна изява е като солистка на Биг бенда на БНР с диригент Вили Казасян – концерт, излъчен по Българска национална телевизия.

Сред имената, с които Йълдъз Ибрахимова работи, са Антоан Ерве, Франсоаз и Луи Монтен, Ив Робер, Иво Папазов — Ибряма, Жан Луи Лоньон, Лайош Дудаш и други. Има осъществени планове със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Президентския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Измир, Симфоничния оркестър на Истанбул (Турция), Петербургската филхармония и други. Нейните фенове ще имат опция да чуят онлайн нейният несравним глас.

Роденият на 24 януари в Прилеп Влатко Стефановски, стартира да свири на китара на 13 години. И до през днешния ден няма човек, който да остане безучастен пред нежността на ритъма и силата на звученето на музиката на Стефановски. Той е един от създателите на групата „ Леб и сол “, с която осъществят 13 албума сред 1978 и 1991 година. Стефановски минава през стилове като етно джаз, инструментален рок, джаз фюжън. В Благоевград той ще сервира един неповторим план с музикантите от Биг Бенд на Българското национално радио, който се назовава „ Sound Bridges ”/ Мостове от звук/.

Това са единствено дребна част от изненадите, които ще съпътстват разрастващия се и достигнал интернационално значение фестивал „ Blagoevgrad Blues & Jazz ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР