Големите хора си личат в трудните моменти. Те продължават да

...
Големите хора си личат в трудните моменти. Те продължават да
Коментари Харесай

Капитан по призвание

Големите хора си личат в сложните моменти. Те не престават да се борят, не се отчайват, не се отхвърлят. Големите футболни капитани си личат в загубите. А Ивелин Попов попадна в такава обстановка, в която се потвърди като огромен - и човек, и водач на " лъвовете ".

След като 12 години носи националната фланелка, нападателят изигра последния си мач. И беше изпратен по извънредно чудноват метод - от пусти откъм почитатели трибуни, само че под възгласите на децата, които някой ден се надяват да са на негово място. Точно като обстановката в родния футбол!
Ивелин Попов: Жената и децата плачат, само че няма връщане обратно (ВИДЕО) "Спирам, дал съм дума ", безапелационен бе капитанът
Ивелин смъкна националната фланелка след 90 мача, в които вкара 18 гола. Това не го прави неоспорим голмайстор. Попов обаче има едно качество, с което постоянно изпъква - мъжеството. В сложните времена, в които носи българската фланелка, нападателят в никакъв случай не се скри, не замълча комфортно, не подмина. Винаги беше там, с цел да поеме отговорност, да каже своето мнение и даже да подлага на критика, когато е нужно.

Снимка: Lap.bg

Всеки, наблюдавал кариерата му в националния отбор, ще види това израстване. Пред очите на българските почитатели, Ивелин Попов се трансформира от прочувствен малчуган в заслужен за почитание капитан, който заслужава много повече от празни трибуни.

Попов дебютира за националния тим на 23 август 2007 година в другарски мач против Уелс. Първи в редиците на " лъвовете " го вика именитият Димитър Пенев. Тогава на полувремето той заменя Димитър Телкийски.

Снимка: Getty Images

Официалният му дебют е на 8 септември 2007 година в мача от квалификациите за европейското състезание през 2008 година против Холандия. Младият нападател на " Литекс " заменя Георги Пеев в 62-ата минута. На терена, единствено на 19 години и 10 месеца, той попада в компанията на Димитър Бербатов и Мартин Петров.

За първия си гол би трябвало да изчака повече от година. Той бележи на 11 февруари 2009 година в приятелския мач против Швейцария.

Снимка: Getty Images

Докато е към момента млад и прочувствен, Попов не пропуща да се забърка и в няколко абсурда. Заради неприятната си дисциплинираност е изваден от състава на младежкия народен тим. Чашата прелива, когато удря по главата водача на рейса и едвам не провокира злополука.

През 2010 година, малко преди мача против Англия от квалификациите за Евро 2012 той, дружно с няколко съотборници, напусна лагера в Правец, с цел да отиде в Ботевград и да отпразнува рождения ден на Валери Божинов. Последва загуба с 0:4. През 2011 година още веднъж той беше в центъра на спонтанен ваучър в ранните часове на деня в хотела, в който се допуска, че националите би трябвало да се готвят и да се концентрират за идните срещи. Селекционерите тогава - Станимир Стоилов и Лотар Матеус, не рискуваха да го изгонят от тима.

Може би най-запомнящото се изявление на Попов като футболист на националния отбор е след мача с Малта (1:1) през 2014 година Тогава той пропусна дузпа. Първоначално отхвърли да излезе пред камерите, а след това изясни по какъв начин е преодолял тази рецесия.

" След мача пих пет аулина, бях у дома с жена ми и татко ми, отворих една бутилка уиски и по този начин удавих тъгата. В 6:30 сутринта потеглих за летището, до тогава не съм мигнал. ", сподели Попето, без да му мигне окото. Изказване, което не подхожда на един капитан. За това лентата му е отнета.
Ивелин Попов: Никой не ме поддържа след дузпата против Малта (ВИДЕО) Националът и брачната половинка му дадоха особено изявление за Петя Дикова и предаването "COOLT "
И оттогава сякаш порасна. Може би заслуга за това има и дългата му и постоянна връзка с някогашната певица Елена Паришева, която го подари с две деца - Ивелин - младши (на 8 години) и Емма (на 3 години).

Снимка: Lap.bg

Промяната в Попов е забележима. Той е въздържан, постоянно постоянен и безапелационен. С това си държание си издейства още веднъж да постави капитанската лента през 2017 година и оттогава да не я махне.

Дори в последната си година като футболист на националния тим, когато неуспехите се нижеха един след различен, Попов не сподели капка обезсърчение. Винаги беше подготвен да поеме отговорността и да отбрани мнението си.

Той се оправи и с тежката обстановка с расистките викания по време на мача с Англия, когато прекара цялата отмора сред полувремената, разговаряйки с почитатели на трибуните.
Ивелин Попов пред " Дейли Мейл ": Цветът няма значение, всички сме идентични Капитанът на националния тим се срами от държанието на българските почитатели в мача против Англия
От мотив за развлечение и среща с другари, за него националният отбор се трансформира в идея. И искаше да съобщи този дух и на младите. Заяви, че тимът " не е сиропиталище " и си потегли с високо вдигната глава, без да има защо да съжалява. Ивелин Попов, който беше предназначен да бъде капитан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР