Големите градове са сложно устроени, хаотични и колосални агломерации, които

...
Големите градове са сложно устроени, хаотични и колосални агломерации, които
Коментари Харесай

Десетте града, които поведоха света



Големите градове са комплицирано устроени, безредни и колосални агломерации, които играят водеща роля на международната сцена и дефинират историческите столетия. Те са места, където се раждат новите хрумвания, избухват революции и се твори история.

Чрез представянето на 10 неповторими града – от първите столици на Древността до оживените модерни мегаполиси –Пол Стратърн наблюдава по какъв начин те тласкат напред развиването на международната цивилизация, претърпяват своя интервал на популярност и по-късно предават щафетата на идващия център на света.

е пътешестване обратно във времето, с цел да станем очевидци на основаването на вавилонската математика, атинския спектакъл, философските школи и римското строителство, просъществували през вековете. Пред очите ни Константинопол се трансформира в Истанбул, революционни искри прехвърчат в Париж от епохата на Просвещението, а железницата, плавателните канали и корабите вършат Лондон столица на международна империя. В Москва някои строят галактически кораби, до момента в който други гладуват. Небостъргачите на Ню Йорк се издигат под звуците на джаза, Мумбай се преобразява в сцена на несметни благосъстояния и последна беднотия, а икономическата промяна става водещо начало в развиването на Пекин.

Всеки от водещите градове в международната история има лична неповторима характерност, своя богата и многолика история, която оживява пред очите, с цел да ни подсети за основите, върху които сме стъпили, и върху които ще градим нашето бъдеще.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР