Големите финансови институции и фондове отдавна са критично настроени към

...
Големите финансови институции и фондове отдавна са критично настроени към
Коментари Харесай

Защо трябва да държите 85% от портфолиото в Биткойн според BlackRock

Големите финансови институции и фондове от дълго време са сериозно настроени към Биткойн (BTC). В последно време обаче се следи смяна в тяхната позиция.

Тези финансови структури освен поддържат Биткойн , само че и предлагат включването му в капиталовите портфейли. Тази новооткрита поддръжка от страна на авторитетни финансови структури може да има обилни последствия за бъдещото приемане на Биткойн.

Неотдавна световният фонд управител BlackRock попадна в заглавията на вестниците, когато анализаторът и търговец на криптовалути Майкъл ван де Поппе показа в обществените медии скрийншот на документ на BlackRock.

Документът разкрива, че от BlackRock предлагат впечатляващото систематизиране на 84.9% от BTC в рисково портфолио. Проучването, извършено през април 2022 година, проучва представянето на Биткойн като актив от юли 2010 година до декември 2021 година на месечна база.

Според заключенията на BlackRock за портфейл 60-40 (60% акции и 40% облигации) оптималното систематизиране на BTC е 84.9%, като останалите 15.1% остават за систематизиране сред акции и облигации в съответствие 60-40. Въпреки че изследването е написано предходната година, неотдавна то закупи забележителна известност в Twitter.

Тази рекомендация от BlackRock акцентира възходящото признание на Биткойн като евентуално скъп съставен елемент на диверсифициран капиталов портфейл.

Значението на изследването се простира до евентуалните му последствия за популяризирането на Биткойн от BlackRock, откакто SEC одобри документите на компанията за спот BTC ETF.  

Това би могло да бъде редом с историята на първия ETF за злато, където въвеждането на първия ETF за злато през 2004 година докара до петкратно нарастване на цената на златото, частично заради това, че световните финансови съветници на BlackRock мощно предложиха систематизиране на 5 % злато във всеки портфейл.

Като се има поради този исторически казус, поддръжката и насърчаването на Биткойн от страна на BlackRock посредством ETF може да изиграе решаваща роля за по-нататъшното му приемане и евентуално влияние върху пазарната динамичност на Биткойн в бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР