Големите данни все повече се използват от компании и правителства

...
Коментари Харесай

Пазарът на големи данни е доминиран от САЩ


Големите данни от ден на ден се употребяват от компании и държавни управления за разнообразни цели
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на решения и услуги за работа с огромни масиви от данни (Big Data) ще нараства приблизително с 11% годишно, с цел да доближи 273,4 милиарда $ през 2026 година против 162,6 милиарда $ през 2021 година, предвижда анализаторската компания Markets and Markets.

Големите данни от ден на ден се употребяват от компании и държавни управления за разнообразни цели, в това число откриване на измами и ръководство на риска, анализаторите.

Северна Америка се обрисува като най-големият пазар на принадлежности за огромни данни през идващите години. В този район технологиите за събиране на данни от разнообразни източници и по-късно комбинирането им в обединен пул и анализът се смятат за високопроизводителни решения в разнообразни промишлености.

В същото време тези съвременни бизнес решения последователно се вкарват и в Европа. В Азиатско-тихоокеанския район също се следи доста нарастване на потреблението на огромни данни, заради възходящата и търсенето на централно ръководени системи.
още по темата
Според анализаторската компания IDC, световният пазар на огромни данни и бизнес разузнаване (BDA) възлиза на 215,7 милиарда $ през 2021 година, което е с 10,1% повече от 2020 година В изчисленията си анализаторите вземат поради комерсиалните покупки на съоръжение, програмен продукт и услуги, свързани с BDA.

IDC през идващите пет години въпросният пазар да нараства с 12,8% годишно, заради възобновяване на международната стопанска система след пандемията от ковид.

Приблизително една трета от разноските за огромни данни и бизнес разузнаване през 2021 година се падат на три промишлености: банкиране, дискретно произвеждане и професионални услуги. Следващите три сегмента във връзка с вложенията в BDA – непрестанно произвеждане, телекомуникации и държавно управление – прибавят 47 милиарда $ към пазара. Най-бързо през идващите години се чакат да нарастват разноските за BDA измежду телекомуникационните оператори.

Най-голямата категория на пазара на BDA са ИТ услугите, където продажбите надвишават 85 милиарда $ през 2021 година Компаниите са похарчили 82 милиарда $ за BDA програмен продукт, като три вида приложения заемат половината от тази сума: поръчки от крайни консуматори, принадлежности за отчитане и разбор, релационни и нерелационни складове за аналитични данни.

Разходите за и програмен продукт за бизнес разузнаване ще се усилят приблизително с 15,1% през идващите пет години, предвижда още IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР