Големите брандове изнасят производството на бюджетни моделиВодещи брандове при смартфоните

...
Големите брандове изнасят производството на бюджетни моделиВодещи брандове при смартфоните
Коментари Харесай

Аутсорсингът расте и в индустрията на смартфоните

Големите марки изнасят производството на бюджетни модели

Водещи марки при смарт телефоните от ден на ден разчитат на външни реализатори
(снимка: CCO Public Domain)

Все повече маркови производители на смарт телефони прибягват до аутсорсинг, т.е. употребяват услугите на външни компании – освен за произвеждане, само че и за разработка на устройствата, сочи разбор на IDC.

През третото тримесечие на 2019 година производителите, които сглобяват смарт телефони по контракт, са произвели общо 358 милиона устройства. Това е растеж от 7,6%, спрямо предходното тримесечие, който се обуславя от обстоятелството, че водещите играчи се насочиха към районните пазари, където цените са по-ниски, отбелязва в отчета си IDC.

Производителите по контракт, или така наречен „ контрактни производители ”, се разделят всекидневно на EMS и ODM. Разликата сред тях е, че първите се занимават извънредно с произвеждане на артикули, създадени от трети компании, до момента в който вторите освен създават устройства, само че и ги създават за клиентите.
още по тематиката
В топ 3 на най-големите контрактни производители на смарт телефони в интервала април-юни 2019 година влизат Samsung, Foxconn и Vivo. Китайската Oppo слиза на пето място, отстъпвайки на BYD – още един производител от Китай.

Водещите марки смарт телефони интензивно създават модели с по-ниски цени за продажби по целия свят и това разреши на ODM и EMS производителите да усилят размерите. Все по-голям дял от смарт телефоните се сглобява в предприятията на десетте най-големи реализатори – в случай че през второто тримесечие общият им дял е бил 74,3%, през третото към този момент е 78,8%, разяснява IDC.

В устрема си да реализират преимущество в цената с създаване на бюджетни модели, както и да запазят вътрешниге R&D запаси за работа по 5G устройства, Samsung, LG, Nokia и Oppo усилват каузи на аутсорсинга в производството на смарт телефони. При тези условия китайските производители на ODM от първо равнище като Wingtech, Huaqin и Longcheer ще станат значими фигури в международната смарт телефон промишленост в близко бъдеще, предвижда IDC.

По-рано The Korea Times заяви, базирайки се на източници от промишлеността, че Samsung възнамерява да разшири съдействието си с китайските ODM производители. Очаква се през 2020 година над 60 милиона смарт телефони от сериите Galaxy M и Galaxy A да бъдат предоставени на външни реализатори, което ще съставлява към една пета от годишните доставки на Samsung устройства.

Според вътрешни източници, компанията към този момент е сключила съответните съглашения с водещи китайски ODM производители на смарт телефони като Wingtech и Huaqin.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР