Големите брандове Burger King и Nike са сред водещите победители

...
Големите брандове Burger King и Nike са сред водещите победители
Коментари Харесай

Burger King и Nike са сред големите победители от рекламния фестивал в Кан

Големите марки Burger King и Nike са измежду водещите спечелили от провеждащия се в Кан, Франция, влиятелен годишен фестивал на рекламната креативност Cannes Lions 2019. Събитието продължава 5 дни, до на следващия ден. 

Американската организация FCB сграбчи две от най-високите оценки " Гран при " в третия ден на фестивала, за работата си за Burger King, предава изданието за маркетинг The Drum. 

FCB New York беше отличена за акцията ѝ за Burger King " Whopper Detour " с Гран при в категорията за директна реклама и Гран при за ритейл. Отличената ѝ акция е за промотиране на поръчката на бургерите на Burger King в Ню Йорк посредством актуализирано мобилно приложение на компанията. Това, което организацията направи, бе да предложи Whopper сандвичи на Burger King вътре в заведенията за хранене на конкурента McDonald’s единствено за 1 пени, в случай че са поръчани посредством мобилното приложение на Burger King. (Промоцията се организира в стеснен интервал от време). Обновеното мобилно приложение на Burger King отчиташе местоположението на заведенията за хранене на McDonald’s по този начин, че промоцията Whopper Detour да бъде отключвана единствено вътре в тях. Тези заведения за хранене бяха ситуирани покрай такива на Burger King, в радиус от към 180 метра. 

Друга самодейност, която получи доста самопризнание, бяха графити магазините на Nike. AKQA в Бразилия завоюва Гран при в категорията за медии с тях. В акцията ритейл и градска просвета се съчетават в едно. Тя е от Сао Пауло - AKQA е студио в града, а задачата бе реклама на спортните обувки Nike Air Max. Кампанията е отличена и в категорията " Social Behaviour and Cultural Insight ", която отдава самопризнание на начинания, въодушевени от характерни публики и общности. 

Проектът трансформира улиците на Сао Пауло в магазини на Nike. Спортните обувки на Nike Air Max по принцип са част от градската просвета на градовете из целия свят, по тази причина Nike партнира с бразилската група за стрийтарт InstaGraffiti, с цел да постави маратонките на краката на тези, които до най-голяма степен показват уличната просвета на града - облиците от графитите.

" Ние постоянно търсим нови способи да свързваме хората с марките ", разяснява креативният изпълнителен директор на AKQA Диего Мачадо. Вижте:

 

Air Max Graffiti Stores from CasaSP on Vimeo.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР