Големите бели акули се наричат ​​Царе на океана или Гръмотевична

...
Големите бели акули се наричат ​​Царе на океана или Гръмотевична
Коментари Харесай

Дори големите бели акули се страхуват от един вид хищник

Големите бели акули се назовават ​​Царе на океана или Гръмотевична стихия в океана. Хората имат вяра, че никой не е по-опасен от тях.Такива убеждения се поддържат от многочислените филми на ужасите с присъединяване на акули, както и от документални филми, показващи по какъв начин всички живи същества, в това число и огромните китове, бягат, когато се появи бяла акула.Въпреки това, има един океански див звяр, от който даже страшните бели акули се опасяват. Това са китовете-убийци (killer whale).До наскоро, учените не знаеха съвсем нищо за взаимоотношението на огромните бели акули и китовете-убийци. Известни били единствено изолирани случаи на конфликти сред тях и в тези обстановки китовете-убийци нападали белите акули.

 Голяма бяла акула
Голяма бяла акула Преди няколко години обаче, изследователската група на Монтерей Бей Аквариум от Съединените щати, взема решение да следи напълно срещите на огромните бели акули и китовете-убийци.Между 2006 година и 2013 година, откривателите слагат електронни етикети на 165 бели акули, като наблюдават тяхното придвижване и конфликтите им с други морски хищници.
На калифорнийското крайбрежие в региона на Сан Франциско, тези акули се срещат с китове-убийци четири пъти и … всякога белите акули бързат да отплуват надалеч от тях.В региона на островите Фаралон (Farallon), край крайбрежията на Калифорния, проучванията за придвижването на акули, китове-убийци и тюлени, стартират преди 27 години. Те също демонстрират, че акулите непрекъснато бягат, когато се сблъскат с китове-убийци.

 Китове-убийци
Китове-убийци Биологът Джим Ситс, съавтор на научния отчет споделя: “По този метод, проучванията в тази област се поддържат от два надеждни източника по едно и също време. ”Освен това, в случай че косатките (Orcinus orca) плуват в „ ловните полета “, принадлежащи на бели акули, акулите не се връщат на това място, откакто са избягали от там. Това се случва даже, когато китовете-убийци единствено минават през тази област.

 z3 - Дори огромните бели акули се опасяват от един тип див звяр
Все още не е ясно, дали белите акули са от питателните желания на косатките или те ги нападат, заради конкуренцията за храна.Учените наблюдавали, че едвам забелязали кит-убиец или група китове-убийци, белите акули напущат региона за няколко минути. “И, ние приказваме за доста огромни бели акули, някои от които доближават дължина от повече от 5 метра. Това са хищници, които са домакини в тези води, без да срещат опозиция. ”

 z4 - Дори огромните бели акули се опасяват от един тип див звяр
Белите акули нормално плуват до островите Фаралон всяка година до септември – декември, с цел да търсят тюлени. И всеки сезон убиват минимум 40 животни. “Но, китовете-убийците надали плават тук, защото не видяхме нито една косатка и никой различен не убиваше тюлените, с изключение на белите акули. ”Косатките също убиват тюлени, само че рядко се появяват на островите Фаралон. Това не са нормалните им ловни полета.Освен това, след всяка поява в локалните води, броят на убити тюлени от акули, се понижава с 4 – 7 пъти.
Интересните неща
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР