Големите български ски курорти са в топ 10 на Европа,

...
Големите български ски курорти са в топ 10 на Европа,
Коментари Харесай

Ски курортите ни №1 по цени в Европа

Големите български ски курорти са в топ 10 на Европа, в случай че феновете на зимните спортове желаят да се отдадат на заниманието си за по-малко пари. Освен това дестинация у нас е абсолютният №1 в това отношение. Става дума за пистите на Витоша. Това твърди електронното издание на немския вестник " Билд ", като се базира на данни на туристическата търсачка HomeToGo. Авторите на сравнението прецизират, че са пресметнали дневните разноски за настаняване във ваканционни вили и къщи за посетители (до 4 души) и за дневна ски-карта през февруари. Сметките им обгръщат водещи курорти в обособените страни, съобщи " Дарик ".

Повечето писти в планината над София са лесни, има и някои по-стръмни. Тук няма единна ски-карта, дневно за пързаляне скиорите би трябвало да заделят 18 евро, отбелязва изданието. С общи разноски от 69 евро дневно (включително настаняване) това е най-изгодният ценово курорт в Европа.

Сред най-изгодните 10 в листата попадат още Банско (на 4-о място) и Пампорово (6-о). Тук е и съветският зимен курорт Красна Поляна (до Сочи), както и чешкият Божи Дар. Изненадващо измежду евтините дестинации е френският курорт Метабие, ситуиран покрай границата с Швейцария.

Най-скъпо на феновете на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария. В фамозни курорти като Цермат, Зьолден и Куршевел би трябвало да си подготвят 500 до 600 евро дневно. Рекордьор е Лех ам Арлберг с общи разноски от 648 евро дневно, или повече от 9 пъти по-скъп от Витоша, написа " Труд ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР