Големи скептици сме, че може да се породи правителство в

...
Големи скептици сме, че може да се породи правителство в
Коментари Харесай

Асен Агов: Илюзия е, че Борисов има по-добър шанс на следващите избори

Големи скептици сме, че може да се породи държавно управление в този парламент и нашия песимизъм се оправдава с това, което виждаме през днешния ден. Борисов не си дава сметка, че е в цялостна изолираност. Трябва ли да отидем на още едни избори, с цел да го разбере?

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът и някогашен народен представител Асен Агов.

Печели три пъти избори и не може да направи държавно управление. И все пак непрекъснато е на напред във времето и ни изяснява всичко за политиката. В тази седмица съм преброил – 16 пъти е употребявал думата отговорност, което приказва за подсъзнателно възприятие за виновност, че е безконтролен. Опитва си да си втълпи, че е виновен, а демонстрира цялостна безнаказаност към ориста на България. Трябва ли да отидем на още едни избори, с цел да го разбере?

Политическата рецесия не стартира преди 3 година, а още с идването на Сакскобургготски, който внесе този разгул в политиката. Не знам още какво би трябвало да се случи, с цел да разберем, че пътят на България е оня, обрисуван и в законодателната стратегия, призната при започване на това Народно заседание. Оказа се, че това е реплика на хрисимост.

 
Знаем, че консултациите нито с Българска социалистическа партия, нито с Движение за права и свободи ще доведат до някакъв резултат. И за децата е ясно, че в случай че Борисов опита да направи държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи това значи злополука за него на локалните избори.
Консултациите са, с цел да се точи времето и да вървим към избори. Някой му подшушва, че има късмет да се оправи доста по-добре на идващите избори, единствено че считам, че това е заблуда. Днешната политическа конюнктура ни диктува този извод.

В България има с към 1 млн. души по-малко, в сравнение с в изборните описи – към 5.5 млн. са. На това би трябвало да се постави край, тъй като се основава една заблуда за ниска интензивност. При 5.5 млн. гласоподаватели, тя е над междинната европейска интензивност – 50.1%. ГЕРБ и ПП-ДБ упорстват да ръководят с 10% от българските гласоподаватели. Всичко това би трябвало доста съществено да се премисли за новите избори.

Играта сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е една детска игра – сред две просташки банди. Да покажат държавно управление за втория мандат преди привършване на първия беше доста ексцентричен ход. На първо място сме в Европа по подобен политически ход, само че единственото.

Проблемът с ръководителите на комисии в Народното събрание може да бъде решен въз основата на пропорционалния принцип. Малката разлика сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се отрази евентуално с едно място по-малко в председателствата на комисиите.

Приемам изказванията на министъра на вътрешните работи във връзка атентата против основния прокурор като справедливи. Те са въз основата на данните, с които разполага от следствието на Министерство на вътрешните работи.

 
Пристрастията на прокурора Гешев и на неговите подчинени в прокуратурата са ясни – те желаят да покажат, че той е жертва на мафията. Но, в случай че мафията беше протегнала ръка на Гешев сигурно в този момент щяхме да носим цветя на поклонението му.
Време е да спрем с илюзиите и да погледнем бъдещето на България, а не предишното.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР