Големи промени на Земята започват преди почти 33 милиона години,

...
Големи промени на Земята започват преди почти 33 милиона години,
Коментари Харесай

Установено е масово измиране, непознато на учените

Големи промени на Земята стартират преди съвсем 33 милиона години, в самия завършек на еоцена.

Средната температура на въздуха спада доста и ледниците стартират да се придвижват към екватора на планетата, оповестява Science Alert.

Драматичните промени в климата са довели до изгубването на доста типове на азиатския континент. Доскоро обаче специалистите смятаха, че това не е оказало въздействие върху типовете, които са се срещали в Африка.

Американски учени организират изследване, което открива, че откритите вкаменелости са били неправилно интерпретирани.

Климатичните промени са засегнали бозайниците от Арабския полуостров и тези, които тогава са били на територията на Африка.

Експертите считат, че към две трети от всички типове са изчезнали преди 33 милиона години. Това се дължи освен на измененията в температурата на въздуха, само че и на вулканичната активност, която по това време е изключително интензивна.

Създаването на поредност на вкаменелостите е задоволително мъчно. Това е декларирал биологът Стивън Херитидж. Причината за това е, че доста вкаменелости не са оживели в продължение на милиони години, тъй че в историята има обилни пропуски.

Но в случай че се употребяват верните принадлежности от изчерпателен темперамент, може да се получи задоволително информация даже от дребен брой кости.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР