Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и

...
Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и
Коментари Харесай

На Дуранкулак има нужда от доброволци, храни, хигиенни материали

Големи опашки от чакащи бежанци за влизане в страната и регистрация са се образували на граничен пункт " Дуранкулак ". Има незабавна потребност от още доброволци, храни, питиета и хигиенични материали .

" Положението с притока на бежанци се промени фрапантно преди 4 дни ", съобщи пред БНР Васил Величков от Националния спешен щаб за бежанците от Украйна.
 Отварят девет коридора за евакуация в Украйна
Отварят девет коридора за евакуация в Украйна

Пет от тях ще са в Луганска област

Припомняме, през вчерашния ден полк. Валери Рачев, шеф на Оперативната координационна група към Министерския съвет, която дава отговор за разселените лица в резултат на войната в Украйна изясни, че единствено за едно денонощие на 7 април са останали 2500 украинци, колкото нормално са за две-три денонощия.

" Потокът от бежанци, които идват в България, внезапно се пренасочи към пункта " Дуранкулак ". От 10 април, неделя, има съществено усилване и на " Дунав мост " - Русе ", сподели Величков.

По думите му преди този момент е имало към седмица мъртвило, само че след удара по жп гарата в Крематорск доста от търсещите протекция преценят, че не е безвредно да се пътува с влакове през Букурещ. Те избират към най-късия маршрут с рейсове.

" Същевременно има и активизация на украински туропереаторски компании, които популяризират в Телеграм, Вайбър и Facebook , че обезпечават пряк превоз до България и настаняване в хотели и тук е най-същественият проблем, тъй като може да се каже, че това е каналджийство ", съобщи Величков.
 Малко над 300 украински бежанци у нас са почнали работа
Малко над 300 украински бежанци у нас са почнали работа

60% от бежанците са поискали краткотрайна протекция, има дефицит на персонални лекари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР