Големи мнозинства от граждани на страните членки на ЕС смятат,

...
Големи мнозинства от граждани на страните членки на ЕС смятат,
Коментари Харесай

Проучване: Европейците вярват, че ЕС отстоява мира и демокрацията

Големи болшинства от жители на страните членки на Европейски Съюз считат, че Европейският съюз пази мира и демократичните полезности, само че в това време е дистанциран от проблемите им и е безполезен, сочи изследване на американски мозъчен концерн, оповестено през днешния ден и представено от ДПА.

Изследователският център "Пю " е направил изследването в 10 най-големи от 28-те страни членки на Европейски Съюз и установи, че 74 % от интервюираните са уверени, че Европейски Съюз служи на мира, а 74 % настояват, че съюзът пази демократичните полезности. "Въпреки рецесиите, подбудени от такива събития, като европейската дългова рецесия, голямата бежанска вълна и Брекзит, европейците не престават да са уверени, че Европейски Съюз отстоява благородни цели ", се отбелязва в обобщение на резултатите от изследването.
Като цяло, 62 на 100 споделят, че гледат позитивно на Европейски Съюз. Най-проевропейски настроени са поляците, а минимум - гърците.

Проучването установи ширеща се паника от положението на стопанската система. Половината от интервюираните считат, че финансовото положение на междинния човек се е влошило през последните 20 години., а 58 на 100 се притесняват, че техните деца ще живеят по-зле.

Що се отнася до миграцията, резултатите сочат по-нюансирана картина на отношението към казуса, в сравнение с може да се съди от медиите. Малко над 50 на 100 от запитаните считат, че техните страни би трябвало да одобряват по-малко мигранти, само че 53 на 100 са уверени, че мигрантите вършат техните страни по-силни. Още по-големи болшинства поддържат приемането на бежанци, бягащи от войни и принуждение, и поддържат миграцията на квалифицирани служащи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР