Големи компании вече се изнасят от страната, а други предупреждават,

...
Големи компании вече се изнасят от страната, а други предупреждават,
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията за малки и средни предприятия плюе по правителството


Големи компании към този момент се изнасят от страната, а други предизвестяват, че ще преустановят работата си у нас, поради новите разпореждания в наредбата за ръководството и отчитането на продажбите в Национална агенция за приходите. Туризмът и търговията с горива са измежду най-засегнатите браншове.

Шефът на Агенцията за дребните и междинни предприятия Бойко Таков предизвести, че огромни компании напущат страната: “Отпорът ще бъде огромен, даже и поради тази разпоредба ще се трансферират, даже към този момент слушам, че някои към този момент са се трансферирали в прилежащи страни “, съобщи Таков, представен от БНР.

До 31-ви юли бензиностанциите би трябвало да вкарат в приложимост новия програмен продукт за ръководство на продажбите, който обаче би трябвало да бъде тестван преди този момент.

Заради сривът в сървърите на Приходната организация тестванията не са извършени, а без документ от 1-ви август търговците на горива не могат да работят и би трябвало да решат да затворят ли обектите или да нарушават данъчното законодателство.

Проблеми има и за бизнесът, който би трябвало да вкара софтуера за ръководство на продажбите до 30-ти септември.

Бойко Таков е от хората на „ Атака “ и Волен Сидеров. Той е доближен до Движение за права и свободи посредством министъра на стопанската система Емил Караниколов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР