Големи количества алкохол и дизелово гориво без документи за платен

Големи количества алкохол и дизелово гориво без документи за платен ...

Хотел в Боровец къта незаконен алкохол, храни и дизел.


Големи количества алкохол и дизелово гориво без документи за платен акциз са иззети от хотел в курорта Боровец. Това съобщиха от полицията в София.Още по тематаГориво с примеси вкарва коли в сервиза, изтеглили 25 000 л дизел6 яну 2020 18:1046Полицията откри над 3 т алкохол менте в Горна Оряховица 7 окт 2019 11:424

През декември и януари служители на РУ - Самоков, Национална агенция по приходите, Комисия за защита на потребителите и Българска агенция по безопасност на храните проведоха серия от специализирани полицейски операции в курортен комплекс Боровец.

В хода на съвместните проверки от хотел на територията на комплекса са иззети 1400 литра нафта без документи за платен акциз, както и общо 376 литра високоградусов алкохол без български бандерол. Дизеловото гориво, установено от инспектиращите в два пластмасови съда, оборудвани с електрическа помпа, маркуч и пистолет за зареждане, е иззето от митническите власти.

В същия хотел от представители на БАБХ е изготвен доклад и издадено предписание, с което са поставени под възбрана за ползване 635 кг храни от неживотински произход и 23 кг храни от животински произход, за които не са представени документи за произход.

Образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура - Самоков.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg