Големи формати, експресивни абстракции, ефектно експониране са само някои от

...
Големи формати, експресивни абстракции, ефектно експониране са само някои от
Коментари Харесай

„Тя и никоя друга“ – ГХГ

Големи формати, експресивни абстракции, ефектно експониране са единствено някои от  качествата, които притеглят публиката към огромната независима галерия на живописеца Михаил Лалов, с която той гостува в Градска художестевна изложба – Пловдив във връзка своята 40-годишна креативна активност и 70-ти рожден ден.

До 28 ноември в Зала „ 2019 “ (ул. „ Гладстон “ №32) могат да се видят над 35 внушителни живописни творби, основани от създателя през последните години.

„ Платната на Лалов са ослепителен синтез сред добродетелите на класическата живопис и нереалната грациозност. И затова, в случай че би трябвало да подредя в един собствен иконостас тези художници живописци, които трайно са се настанили в носталгичната ми памет, то сигурно там ще бъде Михаил Лалов. Тази живопис увлича с магията на цветните си детонации и в това време – със самобитните си композиции. Лалов е гражданин на светлината, той е мислещ и търсещ художник “. Думите са на известният юрист Хари Хараламбиев – занаятчия на защитната защита, ценител и познавач на изобразителното изкуство, който откри изложбата.

Авторът е обединил под заглавието ѝ „ Тя и никоя друга “ своя пиетет към Живописта и към Жената, евентуално изравнявайки степените на боготворене и към двете.

Михаил Лалов е приключил Националното художествено учебно заведение в София, както и Националната художествена академия – София. До момента има над 50 независими изложения и голям брой участия в взаимни експозиции. Той е бил сценограф на редица постановки в театралните салони на страната. Творбите на Лалов са познати на необятната аудитория освен в страната, само че и  зад граница. Негови изложения са показвани в Германия, Франция, Съединени американски щати, Англия, Гърция, Кипър, Турция, Македония, Люксембург, Латвия, където печели и конкурс и  работи във фондация „ Ротко “ през 2015 година. Картини на Лалов са благосъстоятелност на Националната изложба, на редица галерии в страната и на частни колекционери от Европа, Азия и Америка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР