Големи фирми, ангажирани в автомобилостроенето, преустановяват дейността си, съобщи Българска

...
Големи фирми, ангажирани в автомобилостроенето, преустановяват дейността си, съобщи Българска
Коментари Харесай

Големи поддоставчици в автомобилостроенето затварят заводите си в България

Големи компании, ангажирани в автомобилостроенето, преустановяват активността си, заяви Българска браншова камара машиностроене.

"Линамар България " от Русе заяви, че стопират работа от 30 март до 10 април. Първоначално бе планувано компанията да прекрати активност от 6 април.

От 23 до 27 март 30% от работещите във "ВИТТЕ Аутомотив “ са в отпуск. От 30 март за две седмици стопира цялото произвеждане.

От компанията споделят, че повода са спрени производства на европейските автомобилопроизводители и снабдители, както и неспособност за обезпечаване сигурността на работещите, в това число безвреден превоз от вкъщи до работата.

Опасенията на управлението са, че китайските поддоставчици възвръщат производството си, а поддоставчиците (конкуренти) от Мексико не са спирали работа и вероятността да бъдат изместени от тях е доста огромна.

Друга основна компания краткотрайно стопира работа напълно в двата завода за две седмици - заради въведеното изключително състояние и краткотрайното прекъсване на производството в заводите на клиентите им, споделят от браншовата организация.

Както "Банкеръ " заяви, "Язаки “ също спря работа и в трите си завода.

От камарата разясняват, че поддоставчиците за автомобилостроенето са в тежка обстановка, защото нямат опция да извозват работещите, огромна част от които живеят на 70-80 км. от завода – заради ковид. Те допълват, че стартира рецесия заради прекъсване на европейски компании, произвеждащи коли.

В умозаключение се показва, че не е изключено при невмешателство от страна на страната обособени производства да бъдат изнесени в други страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР