Големи банки отказват разкриването на стандартни и пренасочват парите на

...
Големи банки отказват разкриването на стандартни и пренасочват парите на
Коментари Харесай

Банки отказват разкриването на стандартни срочни депозити

Големи банки отхвърлят разкриването на общоприети и пренасочват парите на клиентите към спестовни сметки или спомагателни фондове, предава БНР. Новата политика е резултат от през последните години и икономическата и здрава рецесия.
От пет години насам междинната рента по депозити за семействата е под 1%. Затова от ден на ден банки ще заменят срочният депозит с други възможности като спестовните сметки или вложения в спомагателните фондове, споделя финансовият анализатор Дeсислава Николова.
 Българска народна банка: И през януари има напредък на депозитите и заемите на семействата Българска народна банка: И през януари има напредък на депозитите и заемите на семействата
През януари 2021 година депозитите на неправителствения бранш в българската банкова система са в размер на 94,089 милиарда лв. (74,6% от...
Къде минава границата сред рентабилност и сигурност на спестsванията в този случай?
„ Риск и рентабилност във финансите са свързани. Когато има опция да се получи по-висока рентабилност, надлежно и рискът е по-висок. Рискът от позиция на това, спрямо депозита е, че всеки един, който има избрана сума, има опция да загуби от тази сума. Докато при депозита ние сме привикнали да вложим една закрепена сума и по-късно да получим избрана рентабилност. И, в действителност тази разлика в това, че можеш да загубиш, се състои рискът за клиента “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР