Големи амфори, глинена посуда за приготвяне на храна и други

...
Големи амфори, глинена посуда за приготвяне на храна и други
Коментари Харесай

Откриха керамични съдове на две хиляди години в Израел

Големи амфори, глинена посуда за подготвяне на храна и други предмети от керамика, лежали недокоснати повече от 2000 години, извадиха археолози от Израел от труднодостъпна пещера.
Това стана в хода на неповторима интервенция в резервата Рош ха-Никра на границата с Ливан, съобщи РИА Новости, като се базира на информация от израелското ръководство за античните монументи.
За изваждането на археологическите находки са били привлечени най-хубавите спелеолози на страната. Експедицията е била подготвяна цяла година, като е употребена тежка техника, защото входът на пещерата е на отвесна 30-метрова канара.
След като находките на възраст повече от 2000 години към този момент са извадени и предадени в израелското ръководство за античните монументи, пред учените стои задачата да открият кои са били техните притежатели.
Първото усещане на археолозите е, че находките се отнасят към елинистичния интервал – сред III и I век преди Н.е. Намерените съдове свидетелстват съгласно учените, че античните хора са възнамерявали да прекарат дълго време в пещерата, с цел да избегнат жестоки събития в региона. Кои ще да са били тези исторически събития следва да се откри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР