Големи американски телевизионни компании и канали, сред които ABC, CBS,

...
Големи американски телевизионни компании и канали, сред които ABC, CBS,
Коментари Харесай

Американски телевизии призовават Байдън и Тръмп на дебат

Големи американски телевизионни компании и канали, измежду които ABC, CBS, CNN, NBC и Fox News, приканиха президента на да вземат участие в телевизионни диспути преди президентските избори през ноември.

Това оповестява FOX News, като цитира взаимно изказване.

" Призоваваме хипотетичните претенденти за президент обществено да се ангажират с присъединяване в спор преди изборите през ноември, се споделя в изказването. Подобни диспути имат богата традиция в нашата американска народна власт , като са изиграли жизненоважна роля във всички президентски избори през последните 50 години, датирайки от 1976 година На всеки от тези избори десетки милиони са се включавали, с цел да гледат дебатиращата страна на претендентите един до друг, в състезание на хрумвания за гласовете на американските жители. "
 Байдън има лека преднина пред Тръмп в президентската конкуренция
Байдън има лека преднина пред Тръмп в президентската конкуренция

Това сочат данните от изследване на Reuters/Ipsos

Припомня се, че от 1988 година насам безпартийната Комисия за президентските диспути  организира всички такива диспути. Преди това Комисията е оповестила дати, часове и критерии за допустимост за дебатите през 2024 година Въпреки че е прекомерно рано да бъдат отправяни предложения към претенденти, не е прекомерно рано те да заявят обществено поддръжката си и желанието си да вземат участие - в дебатите на Комисията, планувани за тази есен.

По-рано Тръмп се обърна към Байдън с предложение за осъществяване на диспути преди президентските избори когато и да е и на всички места.

Планираните президентски диспути са планувани да се проведат в Тексаския държавен университет в Сан Маркос, Тексас, на 16 септември; във Вирджинския държавен университет в Питърсбърг, Вирджиния, на 1 октомври; и в Университета на Юта в Солт Лейк Сити, Юта, на 9 октомври. Единственият вицепрезидентски спор е плануван да се организира на 25 септември в колежа Лафайет в Иистън, Пенсилвания.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се проведат на 5 ноември. Тръмп и Байдън си осигуриха поддръжката на задоволителен брой делегати от партиите си. 
 Тръмп събра задоволително гласове за номинацията си от Републиканската партия
Тръмп събра задоволително гласове за номинацията си от Републиканската партия

Очаква се някогашният президент да уточни своя вицепрезидент за идния избор

Битката ще се развие сред същите претенденти като на последните избори преди четири години. Това е първият реванш на президентските избори в Съединени американски щати от близо 70 години.

Според изследванията, Байдън има лека преднина. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР