ГоЛегендарният треньор Георги Василев даде своето мнение за ЦСКА и

...
ГоЛегендарният треньор Георги Василев даде своето мнение за ЦСКА и
Коментари Харесай

Гочето: Отборът има определено, ядро около което трябва да се гради

ГоЛегендарният треньор Георги Василев даде своето мнение за ЦСКА и другите възможности пред клуба за идващия сезон. Гочето приказва пред „ Тема спорт ”, като акцентира какъв брой е значимо да се резервира ядрото в отбора. Ето какво още сподели експертът.

„ ЦСКА още веднъж се приготвя за сезон, в който главната цел ще е да се постави завършек на хегемонията на Лудогорец. В клуба има гореща упоритост да се върне на върха, само че с цел да успее, би трябвало да се вземат редица точни решения във връзка с треньора и селекцията.

ЦСКА в този си тип няма потребност от доста нови попълнения. Отборът има несъмнено, ядро към което би трябвало да се гради, и ще е неточност, в случай че пластовете се разместят, както стана през зимата. Тогава ЦСКА се раздели с няколко съществени футболисти, което докара до нарушение на салдото в състава и напролет тимът не беше същият. Сега това би трябвало да се избегне. От какъв брой тъкмо попълнения се нуждае ЦСКА не мога да кажа твърдо, тъй като това зависи от бъдещето на Каранга и Десподов. Ако някой от тях бъде продаден, това ще наложи привличането на съществени имена. Но в случай че двамата останат, в офанзива тимът ще би трябвало единствено да се добави с техни други възможности.

Абсолютно наложително обаче е ЦСКА да вземе футболисти в отбрана и в халфовата линия. Бяха пробвани доста разновидности по бековете без необикновен резултат. Жеферсон може и да е имал някакви триумфи преди два-три сезона, само че очевидно му би трябвало по-дълго време за акомодация. Отдясно пък нямаше надеждно решение и е нужно да се потърси такова. В центъра на отбраната също имаше доста съмнения, изключително напролет. И там би трябвало да се намерения съществено за укрепване.

Що се отнася до вратарския пост, Черниаускас е на положително равнище и толкоз. Не е от кой знае каква класа, само че прави работа. Съмнявам се, че привличането на вратар е в проектите на ЦСКА, поради че има много други по-важни решения.

По отношение на идващия треньор не считам, че има значение дали ще е българин или чужденец. Определено не бих излязъл с лозунга: “Дайте българите”. Важното е новият експерт на поста да схваща добре футбола, да основава приятна атмосфера в съблекалнята, да води решително тима в сложните моменти. На ЦСКА му би трябвало човек с престиж. Такъв ще се оправи по-лесно, тъй като ще повежда тима в тежките мигове. Неминуемо ще се стига до буксуване, а тогава футболистите имат потребност от огромно име, което да им вдъхва убеденост и да поддържа мотивацията им.

Лошото е, че няма доста време за предопределение на новия треньор. Подготовката към този момент е на прага. Моята доктрина постоянно е била, че в случай че си свършиш добре работата в паузата сред двата сезона, след това всичко ти върви по-успешно. Ако обаче действаш на парче и поправяш дефектите в придвижване, става доста по-трудно. Много имена се завъртяха за треньорския пост в ЦСКА. Не изключвам решението към този момент да е взето, само че да се изчаква със съобщаването на името заради избрани аргументи. Стамен Белчев си вършеше добре работата, подготвителният развой при него мисля, че бе на равнище. Отделен е въпросът до каква степен е имал независимост в решенията си. Това също е значимо – какви пълномощия ще се дадат на идващия треньор.

Много е значимо ЦСКА да избере точния човек за кормилото, само че селекцията не е от по-малка значителност. Досега опитите да се разбие откритият ред в родния футбол бяха несполучливи. Но на база какви решения се вземат на “Армията” през лятото, следващата година може и да има нов първенец. ”
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР