"Голдмън Сакс" ще започне да предлага цифрова услуга за управление

...
"Голдмън Сакс" ще започне да предлага цифрова услуга за управление
Коментари Харесай

Голдмън Сакс ще ухажва по-бедни клиенти

"Голдмън Сакс " ще стартира да предлага цифрова услуга за ръководство на персонални положения на човеци, притежаващи най-малко 5 хиляди щ. $. По този метод капиталовата банка от Уолстрийт ще се приближи до по-масовия консуматор под зоркия контрол на новия си основен изпълнителен шеф Дейвид Салъмън. Услугата ще бъде въведена през 2020-а и ще се реализира благодарение на съветник робот, споделил за "Файненшъл таймс " Джой Дюран - създател на компанията за ръководство на персонални положения United Capital, която "Голдмън " купи през май за 750 млн. щ. $. Дюран е уверен, че по този метод "Голдмън " ще сътвори капиталови благоприятни условия за клиенти със свободни пет, 10 или 15 хиляди щ. $.

Традиционно компанията обслужва лица, които могат да влагат най-малко от един до 10 милиона $. И новата самодейност ще притегли бъдещи клиенти. Съветникът робот в началото ще работи с консуматори с по-прости условия и по-скромни активи и ще им разреши "да се срещнат с метода на работа на капиталовата банка ". "Голдмън " към този момент предлага спестовни сметки и потребителски заеми на необятен набор семейства от двете страни на Атлантика посредством цифровата си банка Marcus, която основа преди три години като частична застраховка против свиването на някои от обичайните си действия като търговията на принадлежности с закрепен приход. Акулата от Уолстрийт влага също и в английския цифров консултант за вложение на персонални положения Nutmeg, който ще вкара посредством Marcus освободена от такси капиталова сметка на Острова през идната година.

Господин Салъмън, който ще изложи визията си за бъдещето на "Голдмън " на дълго чаканото събиране на вложителите на 29 януари, към този момент загатна за по-значима разлъка с комерсиалните и капиталови корени на групата. Както и за навлизането й на всеобщия пазар за ръководство на персонални положения. Екипът му към този момент гради бизнес за мениджмънт на краткосрочни средства, притегля външно финансиране за поделението за вложения и кредитиране и търси по-дребни покупко-продажби. Очакванията на вложителите за бъдещия бизнес модел обаче са скромни, тъй като те не са уверени в сполучливото съвместяване на ръководството на персонални положения с по-скромните потребителски ползи.

Съветникът робот ще предлага услугите си както на директни клиенти на United Capital, по този начин и на външни консултанти, употребяващи фирмената платформа за ръководство на персонални положения. Той е създаден от "Голдмън " и други елементи на групата, в това число Marcus, също ще могат да го употребяват в бъдеще. Дюран чака типичният размер на капиталовата сметка да е по-висок в сравнение с при другите съветници роботи (като да вземем за пример "умния паричен управител " Betterment, който не изисква най-малък предел на инвестициите) "заради класа консуматори на марката "Голдмън ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР