"Голдмън сакс" е последната финансова акула от Уолстрийт, която се

...
"Голдмън сакс" е последната финансова акула от Уолстрийт, която се
Коментари Харесай

Голдмън Сакс сменя дрескода

"Голдмън сакс " е последната финансова акула от Уолстрийт, която се отхвърля от старомодния жанр на обличане в интерес на "гъвкав " метод - поклон към по-младото потомство, което се пробва да притегли капиталовата банка. Хобито на новия основен изпълнителен шеф на компанията Дейвид Салъмън да основава електронна музика под артистичния псевдоним "Ди Джей Ди-Соул ", пък в допълнение го показва в добра светлина пред младежкия личен състав.

Промяната на дрескода, оповестена в паметна бележка до чиновниците на 5 март, идва три години след сходното заричане на "Джей Пи Моргън Чейз ". Макар че банкерите оттогава и до през днешния ден заобикалят да се появяват на работа неглиже, тъй като се притесняват, че джинсите биха "съобщили " на шефовете им, че този ден те нямат публични срещи с клиенти.

"Голдмън Сакс " вкара по-небрежни дрехи за 8-хилядния си софтуерен личен състав преди близо две години, само че резервира по-формалния метод за останалите 36 хиляди чиновници, в това число експлицитна възбрана за носене на къси панталони от мъжете. Вътрешни източници настояват, че инженерните екипи приели възторжено по-семплите облекла като някои по-млади служащи трябвало да бъдат съветвани да не поставят скъсани или прекомерно тесни тениски.

В паметната бележка от 5 март се показва, че небрежният дрескод не е подобаващ за всеки ден и че всеки чиновник би трябвало да е облечен съгласно упованията на клиентите.

Банковият жанр за обличане става все по-маловажен през последните години. Например, основният изпълнителен шеф на "Джей Пи Моргън Чейз " - Джейми Даймън, е сниман постоянно без вратовръзка, както и банковият президент Дениъл Пинто.

Разхлабването на разпоредбите в "Голдмън " е част от еволюцията на банката под управлението на Салъмън, който пое кормилото на 1 октомври 2018-а от Лойд Бланкфейн. Салъмън даде обещание нова ера на бистрота, в това число по-подробни тримесечни финансови доклади, първият от които бе посрещнат задушевно от анализаторите през януари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР