Goldman Sachs понижи икономическите перспективи на Великобритания и предупреди за

...
Goldman Sachs понижи икономическите перспективи на Великобритания и предупреди за
Коментари Харесай

Обединеното кралство отива към дълбока рецесия

Goldman Sachs намали икономическите вероятности на Англия и предизвести за по-дълбока криза през идната година, откакто предходната седмица министър-председателят Лиз Тръс в профил от поста финансовия си министър и се отхвърли от част от непопулярния си стопански пакет, осведоми Reuters.

Банката от Уолстрийт ревизира прогнозата си за икономическото произвеждане на Обединеното кралство през 2023 година до спад от 1% от по-ранната прогноза за спад на производството от 0,4%, като базисната инфлация се чака да бъде 3,1% в края на 2023 година, което е спад от предходните 3,3%.

" Като прибавим и по-слабата инерция на растежа, доста по-строгите финансови условия и по-високия корпоративен налог от април идната година, ние в допълнение намаляваме прогнозата си за растежа в Обединеното кралство и в този момент чакаме по-значителна криза ", обявиха анализаторите на Goldman.

В изискванията на разтърсвания на финансовите пазари Тръс съобщи в петък, че Англия ще продължи с повишението на корпоративния налог до 25% през идната година, с което направи поврат в обещанието си да го замрази на 19%, откакто и стопанската система на Обединеното кралство ненадейно се сви през август.

От Goldman Sachs намекнаха за вероятни по-нататъшни промени в политиката през идващите дни, само че обявиха, че е по-малко евентуално програмата за гарантиране на цените на силата да бъде преразгледана, защото тя е нужна за отбрана на сметките на семействата през зимата.

Тя също по този начин вижда по-малък напън върху Английската централна банка (АЦБ) за нападателно стягане и намали оценката си за крайния лихвен % на банката до 4,75% от 5%, прогнозирайки покачвания със 75 базисни точки през ноември и декември от страна на централната банка.

" Запазването на главната инфлация и продължаващото напрежение на пазара на труда допускат, че централната банка към момента би трябвало да насочи паричната си политика към доста стесняване ", пишат анализаторите на Goldman.

" При все това, откакто министър председателят Тръс промени политиката си, считаме, че има по-малък напън върху АЦБ да работи нападателно на идните срещи ", прибавиха те.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР