Goldman Sachs планира да похарчи десетки милиони долари за закупуване

...
Goldman Sachs планира да похарчи десетки милиони долари за закупуване
Коментари Харесай

Goldman Sachs ловува изгодни криптофирми след фалита на FTX

Goldman Sachs възнамерява да похарчи десетки милиони долари за закупуване или вложение в криптокомпании, откакто сривът FTX удари оценките и понижи интереса на вложителите. Фалитът на криптоборсата ускори потребността от по-надеждни, контролирани играчи в криптовалута и огромните банки виждат опция да стартират бизнес, сподели Матю Макдермот, началник на цифровите активи на финансовата институция, пред Reuters.

Американската капиталова банка прави надлежна инспекция на редица разнообразни криптофирми, добави той, без да дава детайлности.

Виждаме някои в действителност забавни благоприятни условия, на доста по-разумна цена “, сподели Макдермот в изявление предишния месец.

FTX подаде молба за отбрана от фалит по Глава 11 в Съединените щати на 11 ноември след трагичния си колапс, предизвиквайки страхове от болест и засилвайки апелите за повече крипторегулация.

Това несъмнено върна пазара обратно във връзка с настроенията, в това няма безусловно никакво подозрение “, сподели Макдермот. „ FTX се отрази в доста елементи на екосистемата. Но да повторим, главната технология продължава да работи. “

Въпреки че сумата, която Goldman Sachs евентуално може да влага, не е огромна за колоса на Уолстрийт, който завоюва 21.6 милиарда $ предходната година. Желанието на банката да продължи да влага на фона на разтърсването на бранша демонстрира, че усеща дълготрайна опция, написа Reuters.

Главният изпълнителен шеф Дейвид Соломон сподели пред CNBC на 10 ноември, до момента в който драмата с FTX се разиграваше, че въпреки да гледа на криптовалутите като на „ мощно спекулативни “, той вижда огромен капацитет в главната технология, защото нейната инфраструктура става все по-формализирана.

Конкурентите обаче са по-скептични.

Не мисля, че това е някаква фикс идея или че ще изчезне, само че не мога да му дам присъща стойност “, сподели основният изпълнителен шеф на Morgan Stanley Джеймс Горман на конференцията на Reuters NEXT.

Главният изпълнителен шеф на HSBC Ноел Куин в това време сподели на банкова конференция в Лондон предходната седмица, че няма проекти да навлиза в криптотърговията или да влага за сметка на клиенти на дребно.

Goldman е вложил в 11 компании за цифрови активи, които дават услуги за сходство, данни за криптовалути и ръководство на блокчейн.

Макдермот, който е играч по триатлон в свободното си време, се причислява към Goldman през 2005 година и се издига до шеф на бизнеса с цифрови активи, откакто преди този момент ръководи кръстосаното финансиране на активи.

Неговият екип набъбна до повече от 70 души, в това число седем мощни криптоопции и бюро за търговия с деривати.

Goldman Sachs също по този начин дружно с MSCI и Coin Metrics започва датономия на услугата за данни, ориентирана към систематизиране на цифрови активи въз основа на това по какъв начин се употребяват.
„ Доверени играчи “
Глобалният пазар на криптовалути доближи своя връх от 2.9 трилиона $ в края на 2021 година, съгласно уеб страницата за данни CoinMarketCap, само че е изгубил към 2 трилиона $ тази година, защото централните банки стегнаха кредитирането и последваха поредност от известни корпоративни банкрути. Капитализацията се оценяваше на 865 милиарда $ на 5 декември.

Ефектите на вълните от срутва на FTX са нараснали размерите на търговия на Goldman, сподели Макдермот, защото вложителите се стремят да търгуват с контролирани и добре капитализирани контрагенти.

Това, което се усили, е броят на финансовите институции, които желаят да търгуват с нас “, сподели той. „ Подозирам, че редица от тях са търгували с FTX, само че не мога да настоявам това с голяма сигурност. “

Goldman също вижда благоприятни условия за набиране на личен състав, защото крипто и софтуерните компании освобождават личен състав, сподели Макдермот, макар че банката е удовлетворена от размера на своя екип за момента.

Други също виждат криптовалутата като късмет да изградят своя бизнес.

Britannia Financial Group построява своите услуги, свързани с криптовалута, сподели нейният основен изпълнителен шеф Марк Брус пред Reuters.

Базираната в Лондон компания има за цел да обслужва клиенти, които желаят да се диверсифицират към цифрови валути, само че които в никакъв случай не са го правили преди, сподели Брус. Той също по този начин ще се погрижи за вложители, които са доста осведомени с активите, само че не желаят да съхраняват средства в криптоборси след колапса на FTX.

Britannia кандидатства за повече лицензи за даване на криптоуслуги, като да вземем за пример подписване на покупко-продажби за богати хора, сподели той.

Виждаме по-голям потребителски интерес след рухването на FTX “, сподели той. „ Клиентите са изгубили доверие в някои от по-младите бизнеси в бранша, които вършат единствено крипто, и търсят по-доверени контрагенти. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинГолдман сакс Goldman Sachs криптофирма банкрут FTX криптокомпании ПоследниНай-четениКомпании 28 Goldman Sachs ловува преференциални криптофирми след банкрута на FTX Политика 188 Донев назначи нов зам.-министър в Министерство на регионалното развитие Бюджет и финанси 200 Европейска комисия утвърди милиардите за България по Програмата за просвета и нововъведения Енергетика 100 „ Нещастен компромис “: Ще навреди ли на Русия ценовият таван на петрола? Накратко 11466 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Политика 9550 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9284 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Политика 9042 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Всички новиниОще от КомпанииВиж всички„ Тайна дестинация “: Нов късмет за туризма в забравените български селаЦентрове FIZ – опит и професионализъм в масажа и кинезитерапията Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР