„Голата истина за група Жигули“ разказва историята на българска рок

...
„Голата истина за група Жигули“ разказва историята на българска рок
Коментари Харесай

Започнаха снимките на новия филм на Виктор Божинов - slava.bg

„ Голата истина за група Жигули “ споделя историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада тъкмо, когато е на върха на славата си. С времето усетите на публиката се трансформират, а бандата е изцяло забравена. В сегашния миг членовете ѝ са изпокарани между тях до гибел, всеки от тях живее напълно друг живот и тъне в неопределеност. Един ден всичко това се трансформира.

Неочаквано телефонно позвъняване ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат още веднъж, съвсем принудително. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със комплицираната задача да поведе „ Жигули “ още веднъж към триумфа, само че с всеки минал ден задачата стартира да наподобява все по-невъзможна, като това води до голям брой комични обрати.

В останалите функции ще забележим Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се добавя още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

„ Смятам, че през идната година хората ще имат потребност от повече смях и усмивки. Целта на „ Голата истина за група Жигули “ не е да даде на феновете единствено и само развлечение. Искаме, посредством положително въодушевление да накараме хората да се замислят какво се случи с тях през последните 30 години. Благодарни сме, че имаме опция да работим, даже и в тази комплицирана конюнктура, а екипът, който сме събрали, подсигурява филм на високо равнище, който няма да ви остави равнодушни. “, споделя режисьорът на кино лентата Виктор Божинов („ Възвишение “, „ Под прикритие “, „ Връзки “, „ Стъклен дом “, „ Столичани допълнително “)

Зад камерата застава един от най-хубавите оператори в България, Антон Бакарски, прочут от работата си по родни заглавия като „ Възвишение “, „ Под прикритие “, „ Връзки “ и взел участие в редица интернационалните продукции като „ 300: Rise of an Empire” и “The Expendables 2”.

Сценаристи са Ваня Николова („ Под прикритие “, „ Връзки “) и Нели Димитрова („ Love.Net “, „ Възвишение “, „ Връзки “), а продуцент на кино лентата е Кръстьо Ламбев дружно със своя екип от Concept Studio („ Докато Ая спеше “, „ Маймуна “, „ Връзки “, сезон 3).

Снимачният развой на „ Голата истина за група Жигули “ ще продължи до края на август на разнообразни местоположения из цяла България, само че едни от най-знаковите подиуми ще бъдат снимани в Бургас. Всеки, искащ да попадне в кадър от кино лентата, може да опита да стане част от него по време на снимането на живото осъществяване на група „ Жигули “ от 18:00 часа на 6 август, в границите на фестивал, провеждащ се на морската гара в Бургас.

„ Голата истина за група Жигули “ се чака да излезе по кината в цяла България през 2021 година.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР