Гол на Евандро в края на мача предотврати голяма издънка

...
Гол на Евандро в края на мача предотврати голяма издънка
Коментари Харесай

Бразилец спаси "ЦСКА-София" от провал в Бистрица

Гол на Евандро в края на мача предотврати огромна издънка на " ЦСКА-София " против " Витоша " (Бистрица) в XXV кръг на футболното състезание в Ефбет лига. Бразилецът влезе като запаса в 79-ата мин. и се разписа с глава в 85-ата за измъчения триумф на кандидата за купата с 1:0 като посетител на последния в класирането в късния дуел от съботната стратегия.

Срещата беше първа и за двата отбора след близо тримесечното спиране на шампионата поради пандемията от ковид. " Червените " бяха безспорен любимец и като цяло държаха самодейността, само че играта им не спореше, а и бяха преследвани от малшанс. Голмайсторът на отбора Али Соу направи куп пропуски от комфортни позиции, а в 25-ата мин. не съумя да се разпише даже от дузпа, избавена от вратаря на " Витоша " Николай Кръстев.

Двубоят в Бистрица стартира с минута безмълвие в памет на легендата на българския футбол Борис Гаганелов. В 4-тата мин. играта беше спряна за 60 сек. като алегорична отпратка към №4, с който играеше тогавашният бранител на ЦСКА и националния тим.

По-рано през днешния ден " Ботев " (Враца) сервира изненада, побеждавайки " Ботев " (Пловдив) с 1:0 като посетител в Коматево. Единствения гол означи някогашният национал Валери Домовчийски, който се разписа още в 10-ата мин. с глава след центриране отляво и летящ плонж покрай границата на вратарското поле.

След четири дни " ЦСКА-София " и " Ботев " (Пд) ще се изправят един против различен в 1/2-финал за Купата на България. Първият мач от предпоследната фаза на шампионата за втория по значителност трофей е в сряда (10 юни) от 21:00 ч. в Коматево. Реваншът на ст. " Българска войска " в София е седмица по-късно.

Днес се изигра и още един дуел от XXV кръг в Ефбет лига - " Дунав " и " Арда " не съумяха да си отбележат гол и срещата на Градския стадион в Русе приключи 0:0. Последните два мача от първия следепидемичен кръг в шампионата са на следващия ден и вдругиден: " Берое " - " Черно море " (7 юни) и " Царско село " - " Славия " (8 юни).

Лидер в класирането е първенецът " Лудогорец " с 58 т., следван от " Локомотив " (Пд) и " ЦСКА-София " с по 49 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР