Годишното тактическо учение на Флотилията бойни и спомагателни кораби "Черно

...
Годишното тактическо учение на Флотилията бойни и спомагателни кораби "Черно
Коментари Харесай

Започва тактическото учение на Флотилията бойни и спомагателни кораби Черно море - 2020

Годишното тактическо обучение на Флотилията бойни и спомагателни кораби "Черно море - 2020 " ще се състои от 8 до 12 юни в националните морски пространства на България, оповестиха от Министерството на защитата.

В учението ще вземат участие над 20 бойни и спомагателни кораба, бойни самолети от Военновъздушни сили и хеликоптери от състава на Военноморски сили. Целта е да се усъвършенстват качествата на командването и щаба на флотилията, както и на подчинените й формирования, за планирането и реализирането на тактически дейности в границите на присъединяване им в интервенция на Военноморски сили по морска сигурност.

Екипажът на фрегатата „ Верни” сподели високо равнище на подготовка във военноморско обучение с интернационално присъединяване

По време на учението ще бъдат отработени задания по рационализиране на организацията за обмисляне и ръководство на дейностите на силите при присъединяване в интервенция по морска сигурност. Ще бъде отработена функционалната организация за водене на бойни дейности на оперативно съединяване в сходство с доктрината за морски интервенции. Ще бъде усъвършенствано взаимоотношението сред военноморския и военновъздушния съставен елемент.

Командир на оперативното съединяване е командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, а шеф на учението - заместник-командирът на флотилията капитан I сан Ваньо Мусински.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР