Годишното послание на президента е документ от изключително значение. То

...
Годишното послание на президента е документ от изключително значение. То
Коментари Харесай

Борбата се води на нашите исторически земи! Емблематичен поврат

Годишното обръщение на президента е документ от извънредно значение. То ще бъде оценено от голям брой специалисти и анализатори, само че ние ще обърнем внимание на това, което не беше казано в актуалното известие – опцията за мирни договаряния, търсенето на компромис и така нататък

Преговорният развой е значим индикатор за това, че няма смисъл от такива договаряния, в случай че противоположната страна не вдъхва доверие и употребява договарянията, с цел да печели време. В посланието на президента не се споделя по какъв начин Москва вижда обстановката след СВО.

Но беше ясно указано, че битката се води на нашите исторически земи. „ В наше време започнаха да вършат „ анти-Русия “ от Украйна. Проектът в действителност не е нов. Хората, които са най-малко малко потопени в историята, знаят чудесно: този план датира от 19 век, той е обработен в Австро-Унгарската империя, Полша и други страни с едничка цел - да откъсне тези исторически територии, които през днешния ден се назовават Украйна, от нашата страна. Това е тази цел. Няма нищо ново, няма оригиналност, всичко се повтаря. Западът форсира този план през днешния ден, като поддържа преврата от 2014 година

А битката на нашите исторически земи е битка за тяхното връщане, защото запазването на анти-Русия под каквато и да е форма не може да обезпечи осъществяването на задачите на СВО в цялостен и нужен размер.

Сигурен съм, че това е крайъгълен камък. От 1991 година, след появяването на „ самостоятелна Украйна “, московските коридори на властта ги третират като младежи в пубертета: те споделят, че желаят да се утвърдят, да покажат самостоятелност от родителите си.

Ще пристигна време, споделят у нас, и те ще осъзнаят, че никой няма да посегне на техния суверенитет, а добросъседството, взаимноизгодното съдействие, запазването на икономическите и други връзки е жизненоважно за двете страни, за двата народа.

За да не насъскват украинските управляващи против Русия, съветските структури се въздържаха от всякаква форма на поддръжка за съветското придвижване в Украйна, а репресиите против руснаците (при всички управляващи, в това число и при „ проруския ” Янукович) не провокираха никаква реакция от Москва.

Призиви за „ самообладание “ към съветския бизнес, изтласкван от Украйна, звучаха и след 2014 година Надеждите за последователно връщане към „ съответна “ политика бяха свързани първоначално и с Порошенко, и със Зеленски.

За страдание не бяха взети под внимание предизвестията, че планът „ Украйна ” априори не може да не е антируски. За малоруската част от съветския народ той може да се оправдае единствено с антируската агитация.

Интересът на водачите на страната, зародила през 1991 година, е най-добре изразен в думите на украинския химн: „ Панувати у своей сторонци “ /Да пануваш със своите последователи “. На тази основа те откриха общ език с външни сили, за които Украйна е съвършен антируски инструмент. И планът заживя собствен личен живот, частично отвън контрола на тези, които го стартираха.

Вероятно първичният проект на СВO се основава на промяната на режима в Киев с някои от „ здравите политици “. И едвам в този момент пристигна разбирането, изразено по-специално от Дмитрий Медведев:

„ Тогава ще има договаряния, които, сигурен съм, ще бъдат сложни и нервни... Решението ще бъде взето оттатък океана от тези, в чиито ръце са доставките на оръжия за Киев и отпущането на пари за поддържане на останките на украинския стопанска система.

Мотивите на основните врагове на страната ни са явни: да отслабят Русия колкото е допустимо повече, да ни обезкървят за дълго време. Следователно те не са заинтригувани от преустановяване на спора. Но рано или късно, съгласно историческите закони, те ще го създадат.

И тогава ще възникне някакво съглашение... Тогава най-вероятно ще стартира не по-малко мъчно време... Те няма да могат да признаят резултатите от СВO, без да рискуват да бъдат наказани още в същия ден... Следователно, идеологията на " май в миналото ще победим " може да остане за дълго време.

И в един миг, притиснати до стената, ще разпашат за следващ път поясите си кървавите бандеровци, наричащи себе си легална украинска власт, още веднъж ще тръгнат да провокират международен спор... Това не може да се допусне. Ето за какво е толкоз значимо да се реализиран всички цели на специфична военна интервенция. Разширете границите на заканите за страната ни, доколкото е допустимо, даже това да са границите на Полша. Унищожете до основи неонацизма. За да не губите време по-късно за ловене на останките от бандите на бандеровците в малоруските гори. За да откри светът дълго чакания мир "

Имаше и изказване на формален представител на Министерството на външните работи, че Русия е отворена за реализиране на задачите на СВО с политически и дипломатически средства.

„ Това допуска “, се споделя в изказването, „ преустановяване на доставките на западни оръжия и наемници за Украйна, завършек на военните дейности, връщане на Украйна към безпристрастен извънблоков статут, признание на новите териториални действителности, които са се развили като вследствие на реализацията на правото на народите на самоопределяне, демилитаризация и денацификация на Украйна, както и унищожаване на всички закани, произлизащи от нейната територия.

На жителите на Украйна, в това число и на рускоезичното население и представителите на националните малцинства, би трябвало да бъдат обезпечени всички неотменими права, в това число правото да приказват и учат на родния си език. Всички противозаконни ограничаващи ограничения би трябвало да бъдат анулирани и политизираните искове в интернационалните съдилища би трябвало да бъдат оттеглени.

Е, дипломатите имат своя работа, комплицирана, многостранна (освен Русия и груповия Запад, световният Юг също е от огромно значение) и тя също служи за реализиране на победа.

В същото време е явно, че съгласуването с изброените от Министерство на външните работи условия, изключително образуването на работещ механизъм за осъществяването им, наподобяват, меко казано, извънредно малко евентуални. Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя сподели ясно: „ Русия е подготвена да договаря за спокойно осъществяване на задачите на СВО, други сюжети даже няма да бъдат обсъждани “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР